Workshops

Ayurveda winter dreams workshop

zondag 24 nov 2024


Leer hoe je in deze koude periode van het jaar je balans kunt bewaren. Welke voedingsmiddelen helpen je om jezelf warm te houden, wat voor beweging? Hoe zorg je ervoor dat je voldoende energie hebt? 

Durf naar binnen te keren tijdens de winter en laat je inspireren door het verhaal van de 12 heilige nachten. Kom tot rust en ontspan diep met de beoefening van yoga nidra. In deze workshop leer je wat de kenmerken zijn van de winter en wat je zelf praktisch kunt doen om je leefstijl aan te passen. Je krijgt leefstijl adviezen die gebaseerd zijn op de eeuwenoude en doorleefde wijsheid van de Ayurveda. Zo kun je optimaal van de winterperiode genieten. Zowel fysiek, mentaal als emotioneel. 


Wat is Ayurveda?

Ayurveda is een oosterse filosofie die duizenden jaren oud is. Ayurveda betekent kennis of wetenschap van het leven. Ayur = leven en Veda = kennis. Ayurveda wordt wel de zuster wetenschap van de yoga genoemd en kan een waardevolle aanvulling vormen op je yoga beoefening. Ayurveda leert ons dat een goede spijsvertering de basis is voor een gezond en evenwichtig leven en ziektes kan voorkomen. Door bewustwording hiervan en aanpassingen aan je voeding en leefstijl kun je zowel lichamelijke als geestelijke onbalans voorkomen en de kwaliteit van je leven verbeteren.

De workshop biedt een fijne afwisseling van theorie, ervaren en stilte. We beginnen met een meditatie, een ademhalingsoefening en een kort beweegmoment, gevolgd door de theorie aan de keukentafel met iets lekkers en een verwarmend drankje. We sluiten af met een heerlijk ontspannende yoga nidra, zodat je vol nieuwe inzichten en voldaan en ontspannen naar huis zult gaan.


Serie workshops Ayurveda & the seasons

Wil je leren leven in balans met de seizoenen, zowel fysiek als mentaal? Dan is de serie workshops Ayurveda & the Seasons misschien wat voor jou. De verschillende seizoenen, met elk een eigen energie, beinvloeden onze spijsvertering en hebben invloed op onze lichamelijke en geestelijke gesteldheid. In elke workshop leer je wat de kenmerken zijn van het seizoen en wat je zelf praktisch kunt doen om je gezondheid en welzijn te bevorderen.

De workshops zijn als serie of los te volgen. Je kunt op elk gewenst moment instromen. Wees welkom! 

Schrijf je in en doe mee! Inclusief mediatie, pranayama en afsluitende yoga nidra, zodat je vol nieuwe inzichten en ontspannen naar huis zult gaan. 


PRAKTISCHE INFO

Wie Britta Hall
Wanneer zondag 24 november van 14.00 tot 17.00 uur 
Waar Ananda Yoga, Boomberglaan 18, 1217 RS Hilversum
Kosten €60
Inschrijven bij Britta via info@balancea.earth
Betaling na inschrijving ontvang je de betalingsgegevens

 

Belangstelling?

Kijk voor meer info op Balancea.earth en neem contact op met Britta via info@balancea.earth Je bent van harte welkom!

Ayurveda winter dreams workshop
Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief