Meditatie

Meditatie is erop gericht lichaam en geest te verstillen. In meditatie leer je aanwezig te zijn in het midden van dat wat er is, zonder daarin mee te gaan.

Je wordt toeschouwer van de gedachten, de onrust, de gevoelens en emoties. De aandacht gaat van het 'doen' naar het 'zijn'. 


Meditatie en yoga

Meditatie en yoga zijn niet los van elkaar te zien. Wat wij hier in het westen meestal onder yoga verstaan, wordt ook wel meditatie in beweging genoemd. Door de combinatie van beweging, adem en aandacht in yoga kom je als vanzelf uit je hoofd in je lijf. In de traditionele zitmeditatie wordt ook het lichaam stil en kom je geleidelijk aan in een staat van meditatie, waarin je kunt rusten in dat wat er is. Je bent in balans, ongeacht de uiterlijke omstandigheden. Ook al is er onrust, je kunt het waarnemen en identificeert je er niet meer mee.

“Gedachten komen en gaan. Gevoelens komen en gaan. Stemmingen komen en gaan. Het enige wat niet komt en gaat dat ben jij: de stille, onverstoorbare aanwezigheid aan wie alle ervaringen voorbijtrekken.”
Erik van Zuydam

Voor wie?

Meditatie is voor iedereen die in zijn of haar drukke bestaan in balans wil blijven. Heb je een drukke agenda en behoefte aan tijd voor jezelf? Kun je je moeilijk concentreren en wil je daar wat aan doen? Wil je graag mediteren, maar je weet niet hoe? Of komt er in je eentje niet toe? Meditatie is voor iedereen die wil leren omgaan met de hoeveelheid indrukken die er op hem of haar afkomen. En die ondanks alle drukte toch innerlijke rust wil ervaren.

Meditation is not a way of making your mind quiet. It's a way of entering into the quiet that's already there buried under the 50,000 thoughts the average person thinks every day."
Deepak Chopra


Belangstelling?

Wil je een keer meedoen met een les? Maak dan een account aan in ons reserveringssysteem Momo Yoga en koop een proefles voor €7,50 Je kunt kiezen uit de volgende soort lessen: yoga en meditatie, mindfulness yoga en yin yoga. Kijk hier voor het lesrooster. Je bent van harte welkom!

Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief