Yoga

YOGA

In onze drukke maatschappij zorgt yoga ervoor dat je veerkrachtig blijft en in evenwicht. Het regelmatig doen van yoga brengt ontspanning, innerlijke rust en vitaliteit. Door houdingen en bewegingen met aandacht en op het ritme van de adem uit te voeren, komen lichaam en geest tot rust.

Wat is yoga?

Yoga is een eeuwenoude traditie uit India. Het woord yoga is afgeleid van het Sanskriet woord 'yuj', dat 'verenigen, verbinden' betekent en verband heeft met het woord juk. Een juk verbindt twee delen tot één. Yoga gaat om éénworden, verenigen van lichaam en geest, maar ook hereniging met wat we echt zijn. 

“Yoga is de brug, de verbinding, dat wat ons verenigt met onze oerbron.”
Patanjali

Door het doen van yoga breng je lichaam en geest in balans. Pijn en spanning verminderen of lossen op. Wat vast zat kan gaan stromen, de adem wordt regelmatig, het lichaam soepel en krachtig. Gedachten komen langzaam tot rust, de geest wordt stil en helder, het lichaam wakker en vitaal.

Voor wie?

De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Je hoeft niet lenig te zijn of vrij van klachten. Wil je gezond leven? Meer balans in je leven? Ben je moe en altijd maar druk bezig? Heb je behoefte aan tijd voor jezelf? Ben je stijf? Heb je last van stress? Of heb je gezondheidsklachten en wil je daar wat aan doen? 

"De aloude waarde van yoga is het ontwikkelen
van een staat van gecentreerd gewaarzijn,
die niet kan worden verstoord door de
onvermijdelijke beroering van het leven."
Deepak Chopra

Belangstelling?

Kom eens langs voor een gratis proefles en ervaar wat yoga voor je kan doen. Neem contact met ons op om een afsrpaak te maken. Je bent van harte welkom!

Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief