FAQ

FAQ

Ja, als je mee wilt doe met een live les dan zul je inderdaad moeten reserveren. Dat kan via ons reserveringssysteem Momo Yoga. Als leerling krijg je van ons een account die je zelf kunt activeren via de welkomst mail die je daarvoor krijgt van ons. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is een wachtwoord aan te maken en daarna kun je lessen reserveren. Voor de online lessen hoef je niet te reserveren, die kun je volgen via Zoom en de meeting ID en het password dat je van ons krijgt als je lid bent. 

Wil je een les reserveren? Dan zul je je eerst in moeten schrijven als leerling. Daarna krijg je van ons een login voor het reserveringssysteem Momo Yoga. Kijk hier voor onze tarieven en hier hoe je je kunt inschrijven. Je kunt je ook eerst opgeven voor een gratis proefles

Als je leerling bent van Ananda kun je een live les reserveren vanaf 9 dagen voor aanvang van de les. Als je wilt weten welke datum dat precies is voor een les die nog verder in de toekomst ligt, dan klik je op de les in het rooster en dan krijg je de datum te zien vanaf wanneer je de les kunt boeken. Online lessen hoef je niet te reserveren. 

Als je van ons een bevestigingsmail ontvangt, dan is je les gereserveerd. Je kunt het ook zelf nakijken door in te loggen op de site van Momo Yoga. Klik op je naam rechtsboven en ga naar Mijn boekingen en bestellingen. Daar zie je je gereserveerde lessen. Via de Momo Yoga app kun je je reserveringen als volgt zien. Log in op de app en ga rechtsboven naar Account en vervolgens naar Mijn Profiel, Profiel bewerken en Openen. Je komt nu in de webversie van Momo Yoga. Ga naar het menu rechtsboven en klik op je naam en daarna op Mijn boekingen en bestellingen. Hier zie je je gereserveerde lessen.

Als je een les reserveert in Momo Yoga of als je via de wachtlijst wordt ingeschreven voor een les, dan krijg je daar altijd een bevestigingsmail van. Het kan zijn dat je deze mail niet ontvangt omdat je mailprogramma hem als onbekende mail ziet en in je spam/junkbox zet. Je kunt dat checken door naar je spam/junk folder te gaan en te zien of je daar de mail ziet. Als je wilt kun je het daarna als volgt aanpassen. Ga naar de betreffende mail in je spam box en sleep hem naar de In box. Of markeer de mail als veilige mail of geen spam via het menu onder de rechter muisknop. Als het goed is zou je de Momo mails daarna in je In box moeten ontvangen.

 

Wli je je inschrijven voor een les, maar is de les vol? Dan kun je je inschrijven voor de wachtlijst. Doe dat gerust, want de ervaring leert dat er op de dag zelf vaak nog lesplaatsen vrij komen. Momo Yoga stuurt dan automatisch een mail naar degene die bovenaan de wachtlijst staat en schrijft je in voor de les. Let dus goed op je mail als je je op een wachtlijst hebt gezet, want de kans is groot dat je alsnog kunt komen! Ook als je niet bovenaan de wachtlijst staat. 

Heb je een les gereserveerd en kun je toch niet komen? Geen probleem. Je kunt je les op elk gewenst moment annuleren. Doe je dit minimaal 2 uur voor de start van de les, dan krijg je de les weer toegevoegd aan je account. Doe je dat korter van tevoren, dan wordt de les van je account afgeschreven, maar bied je toch andere yogi's nog de gelegenheid om zich in te schrijven.

Log in op de site van Momo Yoga en klik op je naam rechtsboven. Ga naar 'Mijn boekingen en bestellingen'. Daar zie je je gereserveerde lessen. Klik op het rode kruisje achter de les die je wilt annuleren en bevestig je annulering. Gebruik je liever de Momo Yoga app, dan annuleer je als volgt: Log in op de app en ga rechtsboven naar 'Account' en vervolgens naar 'Mijn Profiel', 'Profiel bewerken' en 'Openen'. Je komt nu in de webversie van Momo Yoga. Ga naar het menu rechtsboven en klik op je naam en daarna op 'Mijn boekingen en bestellingen'. Hier zie je je gereserveerde lessen en kun je je uitschrijven voor de les.

Zodra je een les reserveert gaat die van je lestegoed af. Let op: dit is onafhankelijk van of je hem wel of niet volgt. Dus als je niet kunt komen, denk er dan op tijd aan om de les te annuleren. Zo maak je plaats voor iemand anders om de les te volgen en zorg je ervoor dat je de les niet van je lestegoed afgaat. Als je minimaal 2 uur voor de start van de les annuleert, dan krijg je de les weer toegevoegd aan je account. Doe je dat korter van tevoren, dan wordt de les van je account afgeschreven, maar bied je toch andere yogi's nog de gelegenheid om zich in te schrijven. 

Je kunt je les op elk gewenst moment annuleren. Doe je dit minimaal 2 uur voor de start van de les, dan krijg je de les weer toegevoegd aan je account. Annuleer je je les korter van tevoren, dan wordt de les van je account afgeschreven, maar bied je toch andere yogi's nog de gelegenheid om zich in te schrijven. Let op: vergeet niet te annuleren, want anders gaat de gemiste les van je lestegoed af en dat is jammer.  

Je kunt dat zien door in te loggen op de website van Momo Yoga. Klik rechtsboven op je naam en daarna op Mijn boekingen en bestellingen en vervolgens op Abonnementen en strippenkaarten. Hier is een overzicht te vinden van je actieve abonnement/leskaart, het resterende tegoed en de geldigheid. Via de app van Momo Yoga kun je het als volgt zien: Log in op de app. Ga rechtsboven naar Account. Ga vervolgens naar Mijn Profiel en klik op de blauwe button Profiel bewerken en vervolgens op Openen. Ja komt nu in de webversie van Momo Yoga. Ga naar het menu rechtsboven en klik op je naam en daarna op Mijn boekingen en bestellingen en vervolgens op Abonnementen en strippenkaarten. Hier is een overzicht te vinden van je actieve abonnement/leskaart, het resterende tegoed en de geldigheid.

Helaas kan dat niet. Je krijgt elke maand een nieuw lestegoed van ons en dat is alleen in die maand geldig. De lessen die je in die maand niet gevolgd hebt, komen te vervallen. Dus zorg ervoor dat je op tijd je lessen komt volgen en geniet anders gewoon van het nieuwe lessaldo dat je de volgende maand krijgt. 

Ivm de veiligheidsmaatregelen voor corona vragen we je om je eigen yogamat en dekentje mee te nemen. Als je dat hebt en wilt gebruiken, neem dan je eigen meditatiekussen mee en andere props zoals een of meer zachte kussentjes, oogkussentje of yogablok(ken). Heb je geen eigen meditatiekussen? Neem dan een of meer schone doeken of kussenslopen mee om over onze meditatiekussens en/of bolsters te leggen. Wil je wat drinken tijdens en na de les? Neem dan een flesje water mee.

Graag makkelijke kleding aantrekken en iets warms meenemen (vest/trui en extra sokken) om aan te trekken bij de ontspanning op het eind van de les.

In de lessen soepele rug yoga gebruiken we rubberen strips en vilten matjes uit de critical alignment yoga. Deze zijn aanwezig bij Ananda.Als je thuis online lessen volgt kun je ze evt. vervangen door een handdoek op te rollen en onder je rug te leggen. Als je ze wilt aanschaffen dan kan dat via: van de webshop van critical alignment yoga.

Ivm corona vragen we je om te komen in je yogakleding en zo min mogelijk spullen mee te nemen. 

Als leerling van Ananda krijg je van ons toegang tot Ananda On Demand, een database met meer dan 70 on demand yogalessen. Je kunt deze lessen volgen waar en wanneer je maar wilt. Het enige dat je nodig hebt is een smartphone, tablet of laptop en een yogamat en de login code. 

Ananda Yoga is het hele jaar door open. We zijn alleen twee weken gesloten tijdens de kerstvakantie en met officiële feestdagen zijn we dicht.

Je betaalt elke maand hetzelfde bedrag. Dat is een termijnbetaling. De maandelijkse termijnen zijn gebaseerd op een prijs per week en dat hebben we maal 50 weken gedaan en gedeeld door 12. Dit vanwege het betaalgemak.  

In sommige gevallen kun je je mindfulness training vergoed krijgen via het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar. De vergoeding zal rond de € 350 per verzekerde zijn. Zie hier voor meer info

Het instaptarief is de prijs per week voor de maand waarin je start. Je hoeft dus niet te wachten totdat de nieuwe maand begint. Je kunt op elk gewenst moment instromen. Je eerste les is een gratis proefles en daarna betaal je het instaptarief x het aantal weken van je instapmaand. 

Kom zoveel mogelijk met de fiets. Je kunt je fiets parkeren in onze overdekte fietsenstalling, links van de kerk. Let op: niet parkeren vooraan de kerk en niet je fiets tegen de kerk aan zetten ivm overlast voor onze buren. Kom je met de auto? Dan kun je je auto gratis parkeren op de beide opritten van de kerk. Zorg er daarbij voor dat je altijd een uitrijstrook vrijlaat en niet dubbel parkeert. Is er geen plek op de opritten? Parkeer dan je auto in een van de zijstraten en betaal voor het parkeren via een parkeerapp. In de Boombergwijk is het betaald parkeren. Er zijn twee parkeerzones: van Lenneplaan en omringende straten: ma t/m vrij van 9.00 tot 18.00 uur, € 1,60 per uur. Boomberglaan: ma t/m za van 9.00 tot 21.00 uur, € 2,60 per uur. In de avonden na 18.00 uur en in de weekenden is het vrij parkeren. Behalve op de Boomberglaan zelf, daar kun je alleen op zondag vrij parkeren. 

Dat kan. We zijn heel flexibel. We zetten je abonnement zo voor je om als je wilt. Van regular naar unlimited of andersom. Of tijdelijk naar een light abonnement als je even wat minder tijd hebt. Stuur ons een mail om dit te regelen.

Dat is geen probleem. Je kunt je abonnement eenvoudig bij ons voor een bepaalde periode op stop zetten. Een mail is voldoende. Ook om je abonnement daarna weer in te laten gaan.

Yes you can. Some of our teachers can teach - on request - in English: Annemieke, Ans, Britta, Evalien, Lucas and Tineke. Besides that our Indian teacher Atul always teaches in English. You are welcome to join us. We will be happy to meet you! 

Jazeker. Kijk hier voor meer info over kinderyoga.

Jazeker. We geven een speciale yogales voor zwangere vrouwen. Je kunt meedoen vanaf de 14e week van je zwangerschap. De lessen zijn een goede voorbereiding op de bevalling: de geboorte van je kindje. Kijk hier voor meer info over onze lessen zwangerschapsyoga.

Dat gaat heel eenvoudig. We hanteren een opzegtermijn van een kalendermaand. Als je niet meer kunt komen op de lessen in de maand van je opzegtermijn, dan houd je die lessen tegoed. Je mag dan op een later moment, als je weer wilt beginnen, de eerste maand gratis lessen komen volgen. Neem contact met ons op om je uitschrijving te regelen.

Je mag helemaal zelf bepalen of je tot de categorie minima behoort. We bieden het aan voor die mensen die anders geen lessen kunnen volgen en vertrouwen erop dat iedereen er goed en eerlijk mee omgaat. 

In de meeste gevallen wel, maar wij zijn geen arts of therapeut. We adviseren je om bij lichamelijke beperkingen of specifieke klachten, eerst contact op te nemen met je arts of therapeut, voordat je naar de lessen komt. Vertel de docent altijd van tevoren als je ergens last van hebt, zodat we je daarin kunnen begeleiden of alternatieven kunnen geven. Je volgt de lessen op eigen verantwoordelijkheid. Let bij klachten dus goed op je eigen grenzen. Voelt een oefening niet goed, doe hem dan niet.

We adviseren je om niet te eten vlak voor de les. Ideaal is als je twee uur voor de les niet eet.

Sommige mensen doen dat, maar het is beter om tijdens de les niet te drinken. Na de les is het wel goed om water te drinken. Dit ivm het ontgiften. Daar helpen we je bij, want je krijgt na afloop van de les van ons een kopje thee.

Daarover zijn de meningen verdeeld. Het is maar op welk nivo je ernaar kijkt. Vanuit het lichaam gezien is het zeker een sport, want de yogahoudingen vragen fysieke inspanning, uithoudingsvermogen, kracht en concentratie. Maar de aandacht waarmee de bewegingen worden gedaan, is niet gericht op de prestatie. Dit in tegenstelling tot sport, waarbij er wel altijd een prestatie-element aanwezig is. Bij yoga is de aandacht naar binnen gekeerd. Je leert in een yogales te voelen en ervaren wat er is, zonder oordeel. De houdingen die je met het lichaam aanneemt, zijn geen doel op zich. Ze zijn slechts een middel om te komen tot een innerlijke houding van rust en ruimte.”

We geloven in duurzaamheid. Zo hebben we het pand waar mogelijk geïsoleerd: dubbele beglazing en plafondisolatie. Verder hebben we groene energie die in Nederland wordt opgewekt door van de Bron en schenken we biologische thee, maken schoon met biologische producten, en in de toiletten staat biologische zeep en handcreme en ECO toiletpapier. We hebben duurzame yogamatten van Manduka, die heel slijtvast zijn en met respect voor mens en milieu zijn gemaakt. We zitten bij een duurzame bank en natuurlijk scheiden we al ons afval.  

Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief