FAQ

FAQ

Nee, bij Ananda Yoga hoef je niet te reserveren om een les te volgen. Je kunt zo komen en bent altijd van harte welkom. We werken met een systeem van vrije inloop. Daardoor ben je heel flexibel.

De praktijk leert dat het (bijna) altijd goed gaat. We zorgen ervoor dat het aantal lessen tov het aantal leerlingen ruim voldoende is en zorgen voor genoeg spreiding in het rooster. Als een les te vol wordt, passen we het rooster aan. Sommige lessen zijn rustig, andere wat drukker. Wil je zeker zijn van een plek? Zorg er dan voor dat je op tijd komt of kies een andere les, die minder druk bezocht is.

Ananda Yoga is het hele jaar door open. We zijn alleen twee weken gesloten tijdens de kerstvakantie en met officiële feestdagen zijn we dicht.

Je betaalt elke maand hetzelfde bedrag. Dat is een termijnbetaling. De maandelijkse termijnen zijn gebaseerd op een prijs per week en dat hebben we maal 50 weken gedaan en gedeeld door 12. Dit vanwege het betaalgemak. Je krijgt hiervoor de ene maand net wat meer lessen dan de andere maand. Maar op jaarbasis maakt dat niet uit. Leerlingen die in de periode rond de kerstvakantie starten, krijgen wel een aangepast tarief. 

Zolang je lid bent, mag je gemiste lessen altijd komen inhalen. Je houdt zelf bij hoe vaak je komt en kunt zelf bepalen wanneer je de lessen wilt inhalen. Je bent van harte welkom!

In sommige gevallen kun je je mindfulness training vergoed krijgen via het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar. De vergoeding zal rond de € 350 per verzekerde zijn. Zie hier voor meer info

Je mag als ingangsdatum een week na je eerste proefles invullen. Als je nl. doorgaat na je proefles, krijg je bij ons een gratis proefweek. Dus je kunt in de eerste week nog een tweede gratis proefles komen volgen.  

Het instaptarief is de prijs per week voor de maand waarin je start. Je hoeft dus niet te wachten totdat de nieuwe maand begint. Je kunt op elk gewenst moment instromen. Je eerste week is een gratis proefweek en daarna betaal je het instaptarief x het aantal weken van je instapmaand. 

Graag makkelijke kleding aantrekken en iets warms meenemen (vest/trui en extra sokken) om aan te trekken bij de ontspanning op het eind van de les.

Jazeker. Er is een garderobe met bankjes waar je dat kunt doen of in de toiletten.

Je kunt een dekentje meenemen om over je heen te leggen bij de ontspanning. Of je eigen yogamat als je dat prettig vindt. Of een handdoek of yoga towel om op de mat te leggen. Verder is alles bij ons aanwezig: matten, meditatiekussens, meditatiebankjes, zachte kussens, bolsters, yogablokken, yogariemen en een beperkt aantal dekentjes en towels.

Er is gratis parkeergelegenheid op beide opritten van de kerk. In april 2020 is betaald parkeren ingevoerd in een deel van de Boombergwijk van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur. Het tarief is €1,60 per uur. Dus als je kunt, kom met de fiets, of kom op tijd zodat je kunt lopen vanaf je parkeerplaats naar Ananda, of betaal voor je parkeerplek met een parkeerapp. In de avonden na 18.00 uur en in de weekenden blijft het vrij parkeren. Behalve de Boomberglaan zelf, daar kun je alleen op zondag vrij parkeren.       

Dat kan. We zijn heel flexibel. We zetten je abonnement zo voor je om als je wilt. Van regular naar unlimited of andersom. Of tijdelijk naar een light abonnement als je even wat minder tijd hebt. Stuur ons een mail om dit te regelen.

Dat is geen probleem. Je kunt je abonnement eenvoudig bij ons voor een bepaalde periode op stop zetten. Een mail is voldoende. Ook om je abonnement daarna weer in te laten gaan.

Yes you can. Some of our teachers can teach - on request - in English: Annemieke, Ans, Britta, Cynthia, Evalien, Lucas and Tineke. Besides that our Indian teacher Atul always teaches in English. You are welcome to join us. We will be happy to meet you! 

Jazeker, in januari 2020 starten we met kinderyoga op woensdagmiddag in 2 leeftijdsgroepen. Kijk hier voor meer info over kinderyoga.

Jazeker. We geven een speciale yogales voor zwangere vrouwen. Je kunt meedoen vanaf de 14e week van je zwangerschap. De lessen zijn een goede voorbereiding op de bevalling: de geboorte van je kindje. Kijk hier voor meer info over onze lessen zwangerschapsyoga.

Nee, wij bieden geen strippenkaarten aan. Dit is een bewust keuze, omdat we in het centrum geen registratie systeem willen en ons daar alleen met yoga bezig willen houden. De rust die dat oplevert komt ten goede aan de sfeer en de kwaliteit van de yogalessen. Wel bieden we een light abonnement aan dat in de buurt komt van een strippenkaart. 

Dat gaat heel eenvoudig. We hanteren een opzegtermijn van een kalendermaand. Als je niet meer kunt komen op de lessen in de maand van je opzegtermijn, dan houd je die lessen tegoed. Je mag dan op een later moment, als je weer wilt beginnen, de eerste maand gratis lessen komen volgen. Neem contact met ons op om je uitschrijving te regelen.

Je mag helemaal zelf bepalen of je tot de categorie minima behoort. We bieden het aan voor die mensen die anders geen lessen kunnen volgen en vertrouwen erop dat iedereen er goed en eerlijk mee omgaat. 

In de meeste gevallen wel, maar wij zijn geen arts of therapeut. We adviseren je om bij lichamelijke beperkingen of specifieke klachten, eerst contact op te nemen met je arts of therapeut, voordat je naar de lessen komt. Vertel de docent altijd van tevoren als je ergens last van hebt, zodat we je daarin kunnen begeleiden of alternatieven kunnen geven. Je volgt de lessen op eigen verantwoordelijkheid. Let bij klachten dus goed op je eigen grenzen. Voelt een oefening niet goed, doe hem dan niet.

Natuurlijk mag dat! Graag zelfs. Dan weet je zeker dat je een schone mat hebt. Wij maken de matten elke week schoon, maar toch is een eigen mat nog veel fijner.

We adviseren je om niet te eten vlak voor de les. Ideaal is als je twee uur voor de les niet eet.

Sommige mensen doen dat, maar het is beter om tijdens de les niet te drinken. Na de les is het wel goed om water te drinken. Dit ivm het ontgiften. Daar helpen we je bij, want je krijgt na afloop van de les van ons een kopje thee.

Daarover zijn de meningen verdeeld. Het is maar op welk nivo je ernaar kijkt. Vanuit het lichaam gezien is het zeker een sport, want de yogahoudingen vragen fysieke inspanning, uithoudingsvermogen, kracht en concentratie. Maar de aandacht waarmee de bewegingen worden gedaan, is niet gericht op de prestatie. Dit in tegenstelling tot sport, waarbij er wel altijd een prestatie-element aanwezig is. Bij yoga is de aandacht naar binnen gekeerd. Je leert in een yogales te voelen en ervaren wat er is, zonder oordeel. De houdingen die je met het lichaam aanneemt, zijn geen doel op zich. Ze zijn slechts een middel om te komen tot een innerlijke houding van rust en ruimte.”

We geloven in duurzaamheid. Zo hebben we het pand waar mogelijk geïsoleerd: dubbele beglazing en plafondisolatie. Verder hebben we groene energie die in Nederland wordt opgewekt door van de Bron en schenken we biologische thee, maken schoon met biologische producten, en in de toiletten staat biologische zeep en handcreme en ECO toiletpapier. We hebben duurzame yogamatten van Manduka, die heel slijtvast zijn en met respect voor mens en milieu zijn gemaakt. We zitten bij een duurzame bank en natuurlijk scheiden we al ons afval.  

Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief