FAQ

FAQ

Graag makkelijke kleding aantrekken en iets warms meenemen (vest/trui en extra sokken) om aan te trekken bij de ontspanning op het eind van de les.

Jazeker. Er is een garderobe met bankjes waar je dat kunt doen of in de toiletten.

Nee, bij Ananda Yoga hoef je niet te reserveren om een les te volgen. Je kunt zo komen en bent altijd van harte welkom. We werken met een systeem van vrije inloop. Daardoor ben je heel flexibel.

De praktijk leert dat het (bijna) altijd goed gaat. We zorgen ervoor dat het aantal lessen tov het aantal leerlingen ruim voldoende is en zorgen voor genoeg spreiding in het rooster. Als een les te vol wordt, passen we het rooster aan. Sommige lessen zijn rustig, andere wat drukker. Wil je zeker zijn van een plek? Zorg er dan voor dat je op tijd komt of kies een andere les, die minder druk bezocht is.

Zolang je lid bent, mag je gemiste lessen altijd komen inhalen. Je houdt zelf bij hoe vaak je komt en kunt zelf bepalen wanneer je de lessen wilt inhalen. Je bent van harte welkom!

Jazeker. We zijn heel flexibel. We zetten je abonnement zo voor je om als je wilt. Van regular naar unlimited of andersom. Of tijdelijk naar een light abonnement als je even wat minder tijd hebt. Stuur ons een mail om dit te regelen.

Dat is geen probleem. Je kunt je abonnement eenvoudig bij ons voor een bepaalde periode op stop zetten. Een mail is voldoende. Ook om je abonnement daarna weer in te laten gaan.

Yes you can. Some of our teachers can teach - on request - in English: Annemieke, Ans, Britta, Cynthia, Gitty, Klara and Tineke. Besides that our Indian teacher Atul, British teacher Dylan and our Philippines teacher Giselle always teach in English. You are welcome to join us. We will be happy to meet you! 

Nee, wij werken met drie soorten abonnementen, waarvan het light abonnement in de buurt komt van een strippenkaart. Je kunt dan 2 x per maand komen. Daarnaast kun je kiezen voor een proefmaand en in de zomermaanden kun je je per week inschrijven voor zomeryoga.

Je mag helemaal zelf bepalen of je tot de categorie minima behoort. We bieden het aan voor die mensen die anders geen lessen kunnen volgen en vertrouwen erop dat iedereen er goed en eerlijk mee omgaat. 

In de meeste gevallen wel, maar wij zijn geen arts of therapeut. We adviseren je om bij lichamelijke beperkingen of specifieke klachten, eerst contact op te nemen met je arts of therapeut, voordat je naar de lessen komt. We horen het altijd graag van je als je ergens last van hebt, zodat we je daarin kunnen begeleiden of alternatieven kunnen geven. Je volgt de lessen op eigen verantwoordelijkheid. Let bij klachten dus goed op je eigen grenzen. Voelt een oefening niet goed, doe hem dan niet.

Vertel je docent altijd van te voren als je zwanger bent. Ben je zwanger en doe je aan yoga? Stuur ons een mail en we sturen je informatie toe waarin je kunt lezen hoe je veilig yogalessen kunt blijven volgen als je zwanger bent.

Ananda Yoga is het hele jaar door open. We zijn alleen twee weken gesloten tijdens de kerstvakantie en met officiële feestdagen zijn we dicht.

Je betaalt elke maand hetzelfde bedrag. Dat is een termijnbetaling. De maandelijkse termijnen zijn gebaseerd op een prijs per week en dat hebben we maal 50 weken gedaan en gedeeld door 12. Dit vanwege het betaalgemak. Je krijgt hiervoor de ene maand net wat meer lessen dan de andere maand. Maar op jaarbasis maakt dat niet uit. Leerlingen die in de periode rond de kerstvakantie starten, krijgen wel een aangepast tarief.

Je kunt een dekentje meenemen om over je heen te leggen bij de ontspanning. Of je eigen yogamat als je dat prettig vindt. Of een handdoek of yoga towel om op de mat te leggen. Verder is alles bij ons aanwezig: matten, meditatiekussens, meditatiebankjes, zachte kussens, bolsters, yogablokken, yogariemen en een beperkt aantal dekentjes en towels.

Natuurlijk mag dat! Graag zelfs. Dan weet je zeker dat je een schone mat hebt. Wij maken de matten elke week schoon, maar toch is een eigen mat nog veel fijner.

We adviseren je om niet te eten vlak voor de les. Ideaal is als je twee uur voor de les niet eet.

Sommige mensen doen dat, maar het is beter om tijdens de les niet te drinken. Na de les is het wel goed om water te drinken. Dit ivm het ontgiften. Daar helpen we je bij, want je krijgt na afloop van de les van ons een kopje thee.

We geloven in duurzaamheid. Zo hebben we het pand waar mogelijk geïsoleerd: dubbele beglazing en plafondisolatie. Verder hebben we groene energie die in Nederland wordt opgewekt door van de Bron en schenken we biologische thee, maken schoon met biologische producten, en in de toiletten staat biologische zeep en handcreme en ECO toiletpapier. We hebben duurzame yogamatten van Manduka, die heel slijtvast zijn en met respect voor mens en milieu zijn gemaakt. En natuurlijk scheiden we al ons afval.  

We hebben bij Ananda een eigen bibliotheekje met boeken, CD’s en DVD;’s die je gratis mag lenen. Je vindt de uitleen in het witte kastje met manden in onze huiskamer. De uitleentermijn is ± 2 weken.

Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief