FAQ

FAQ

Wil je je inschrijven? Kijk hier voor onze tarieven en hier als je je wilt inschrijven. Je hebt keuze uit diverse soorten abonnementen, leskaarten, een proefles, losse les en een proefmaand. 

Jazeker. Je kunt je een proefles kopen voor €7,50 en daarna direct de les van je voorkeur boeken.

Jazeker hebben we dat. We hebben leskaarten voor 2, 5 en 10 lessen. Verder kun je ook een losse les kopen. Zie hier in ons overzicht tarieven

Ja, als je mee wilt doe met een live les bij Ananda dan zul je inderdaad moeten reserveren. Zo ben je altijd zeker van een plek. Zie hieronder hoe je kunt reserveren.Voor een online les hoef je niet te reserveren. Die kun je onbeperkt volgen als je een abonnement hebt bij ons ,

Je kunt de live lessen reserveren via Momo Yoga. Bij het inschrijven maak je een Momo account aan en volg je de betaalstappen. Daarna kun je gelijk de lessen van je voorkeur reserveren. 

Nee, voor de online lessen hoef je niet te reserveren, die kun je volgen via de link en het password dat je van ons krijgt als je een abonnement hebt. 

Heb je een abonnement bij ons? Dan krijg je toegang tot Ananda On Demand: een database met meer dan 600 on demand yogalessen. Je hebt keuze uit lange lessen en korte series in alle soorten yoga. Ook zijn er ontspanningsoefeningen, yoga nidra's, meditaties, adem oefeningen, mindfulness series en chakra series. Je kunt deze lessen onbeperkt volgen waar en wanneer je maar wilt. Het enige dat je nodig hebt is een smartphone, tablet of laptop en een yogamat en de login code. 

De gratis annuleringstermijn is 2 uur voor aanvang van de les. Als je minimaal 2 uur voor de start van de les je les annuleert, dan krijg je de les weer toegevoegd aan je account. Doe je dat korter van tevoren, dan wordt de les van je account afgeschreven, maar bied je toch andere yogi's nog de gelegenheid om zich in te schrijven.

Heb je een les gereserveerd en kun je toch niet komen? Annuleer dan op tijd je les. De gratis annuleringstermijn is 2 uur voor aanvang van de les. Als je minimaal 2 uur voor de start van de les je les annuleert, dan krijg je de les weer toegevoegd aan je account. Doe je dat korter van tevoren, dan wordt de les van je account afgeschreven, maar bied je toch andere yogi's nog de gelegenheid om zich in te schrijven.

Log in op de site van Momo Yoga en klik op je naam. Ga naar 'Mijn boekingen en bestellingen'. Daar zie je je gereserveerde lessen. Klik op het rode kruisje achter de les die je wilt annuleren en bevestig je annulering. Via de app gaat het als volgt. Log in op de app en ga naar 'Account' en kies 'Mijn Profiel', 'Profiel bewerken' en 'Openen'. Je komt nu in de webversie van Momo Yoga. Ga naar het menu rechtsboven en klik op je naam en daarna op 'Mijn boekingen en bestellingen'. Hier zie je je gereserveerde lessen en kun je je uitschrijven voor de les.

Je kunt dat zien door in te loggen op de website van Momo Yoga. Klik op je naam en daarna op 'Mijn boekingen en bestellingen' en 'Abonnementen en strippenkaarten'. Hier zie je je actieve abonnement/leskaart, het resterende tegoed en de geldigheid. Via de app gaat het als volgt. Log in op de app. Ga naar 'Account' en 'Mijn Profiel' 'Profiel bewerken' en 'Openen'. Je komt nu in de webversie van Momo Yoga. Ga naar het menu en klik op je naam en 'Mijn boekingen en bestellingen' en 'Abonnementen en strippenkaarten'. 

Jazeker dat kan via de Momo Yoga app. Je kunt deze downloaden voor Apple en/of voor Windows via de Playstore. 

Je kunt live lessen reserveren vanaf 9 dagen voor aanvang van de les. Online lessen hoef je niet te reserveren. 

Yes you can. Some of our teachers can teach - on request - in English: Ans, Barbara, Chantal, Jessica, Lucas, Marleen and Tineke. Besides that our Indian teacher Atul and Australian teacher Kathleen lways teach in English. You are welcome to join us. We will be happy to meet you! 

Je kunt je inschrijven voor een student/minima abonnement als je student bent en/of een minimum inkomen hebt. We bieden het aan voor die mensen die anders geen lessen kunnen volgen en vertrouwen erop dat iedereen er goed en eerlijk mee omgaat. Als je weer een hoger inkomen hebt, kun je dat aan ons doorgeven en dan passen we het abonnement voor je aan. 

Helaas kan dat niet. Je krijgt elke maand een nieuw lestegoed van ons en dat is alleen in die maand geldig. De lessen die je in die maand niet gevolgd hebt, komen te vervallen. Dus zorg ervoor dat je op tijd je lessen komt volgen en geniet anders gewoon van het nieuwe lessaldo dat je de volgende maand krijgt. 

Dat hangt af van je klachten en het soort les dat je wilt gaan volgen. Wij adviseren je om bij lichamelijke beperkingen of specifieke klachten, eerst contact op te nemen met je arts of therapeut, voordat je naar de lessen komt. Vertel de docent altijd van tevoren als je ergens last van hebt, zodat we je daarin kunnen begeleiden of alternatieven kunnen geven. Je volgt de lessen op eigen verantwoordelijkheid. Let bij klachten dus goed op je eigen grenzen. Voelt een oefening niet goed, doe hem dan niet.

Het tussentijds stoppen van je abonnement vanwege een vakantie is niet mogelijk. De prijs van een abonnement is gebaseerd op een doorlopende betaling. Als je niet door wilt betalen tijdens je vakantie, dan kun je beter een leskaart nemen. De prijs van een les is daarbij echter aanzienlijk hoger. Met je abonnement profiteer je van aantrekkelijke prijzen per les. Die kunnen we alleen blijven aanbieden, als je ook betaalt als je een keer niet kunt. Dat is het principe van een abonnement. 

Jazeker. Als je meer of minder tijd hebt, dan kun je je abonnement door ons om laten zetten naar een ander abonnement. Stuur ons een mail om dat te regelen. 

Wil je stoppen met je abonnement? Laat het ons weten per mail. De opzegtermijn is een maand. 

Als je een les reserveert in Momo Yoga dan krijg je daar altijd een bevestigingsmail van. Heb je geen bevestigingsmail ontvangen? Dan kan het zijn dat je reservering niet gelukt is, kijk in de vraag hieronder hoe je dat in Momo kunt checken. Ook kan het zijn dat de mail in je spam/junkbox terecht is gekomen. Je kunt dat checken door naar je spam/junk folder te gaan. Staat de mail daar, dan kun je hem markeren als veilige mail via het menu onder de rechter muisknop. Als het goed is zou je de Momo mails daarna in je In box moeten ontvangen.

 

Kom zoveel mogelijk met de fiets. Je kunt je fiets parkeren in onze overdekte fietsenstalling, links van de kerk. Let op: niet parkeren vooraan de kerk en niet je fiets tegen de kerk aan zetten ivm overlast voor onze buren. Kom je met de auto? Dan kun je gratis parkeren op de linker oprit van de kerk en vanaf 10.30 uur ook op de rechter oprit. Zorg er daarbij voor dat je altijd een uitrijstrook vrijlaat en niet dubbel parkeert. Is er geen plek op de oprit(ten)? Parkeer dan je auto op de Boomberglaan of in één van de zijstraten en betaal voor het parkeren. Het is betaald parkeren van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 24.00 uur (€2,90 per uur). De dichtstbijzijnde parkeergarage is Noordse Bosje (€2 per uur). Op zondag is het vrij parkeren.  

Als je van Momo Yoga een bevestigingsmail ontvangt, dan is je les gereserveerd. Je kunt het ook zelf nakijken. Log in op de site van Momo Yoga. Klik op je naam rechtsboven en ga naar 'Mijn boekingen en bestellingen'. Daar zie je je gereserveerde lessen. Via de app gaat het als volgt: Log in op de app, ga naar 'Account' en kies 'Mijn Profiel', 'Profiel bewerken' en 'Openen'. Je komt in de webversie van Momo Yoga. Klik op je naam en daarna op 'Mijn boekingen en bestellingen'. Hier zie je je gereserveerde lessen.

Wli je je inschrijven voor een les, maar is de les vol? Dan kun je je inschrijven voor de wachtlijst. Doe dat gerust, want de ervaring leert dat er op de dag zelf vaak nog lesplaatsen vrij komen. Momo Yoga stuurt dan automatisch een mail naar degene die bovenaan de wachtlijst staat en schrijft je in voor de les. Let dus goed op je mail als je je op een wachtlijst hebt gezet, want de kans is groot dat je alsnog kunt komen! Ook als je niet bovenaan de wachtlijst staat. Als je besluit om iets anders te plannen op het tijdstip van de les waarvoor je op de wachtlijst staat, schrijf je dan weer uit van de wachtlijst, zo voorkom je dat je automatisch wordt ingeschreven in de les terwijl je al iets anders gepland had en maak je ruimte voor iemand anders. 

Zodra je een les reserveert gaat die van je lestegoed af. Let op: dit is onafhankelijk van of je hem wel of niet volgt. Dus als je niet kunt komen, denk er dan op tijd aan om de les te annuleren. Zo maak je plaats voor iemand anders om de les te volgen en zorg je ervoor dat je de les niet van je lestegoed afgaat. Als je minimaal 2 uur voor de start van de les annuleert, dan krijg je de les weer toegevoegd aan je account. Doe je dat korter van tevoren, dan wordt de les van je account afgeschreven, maar bied je toch andere yogi's nog de gelegenheid om zich in te schrijven. 

Je kunt je eigen yogamat meenemen. Als je dat niet hebt, dan mag je die van ons gebruiken en na afloop goed schoonmaken. Neem verder een eigen dekentje mee en een flesje water en een of meer schone doeken mee om over onze props te leggen. 

Graag makkelijke kleding aantrekken en iets warms meenemen (vest/trui en extra sokken) om aan te trekken bij de ontspanning op het eind van de les.

Jazeker, je kunt je bij ons omkleden in de garderobe of in de toiletten. Zorg er dan wel voor dat je ruim op tijd bent, zodat de les nog op tijd kan beginnen.

In de lessen soepele rug yoga gebruiken we rubberen strips en vilten matjes uit de critical alignment yoga. Deze zijn aanwezig bij Ananda.Als je thuis online lessen volgt kun je ze evt. vervangen door een handdoek op te rollen en onder je rug te leggen. Als je ze wilt aanschaffen dan kan dat via: van de webshop van critical alignment yoga.

Ananda Yoga is het hele jaar door open. Alleen op een aantal officiële feestdagen, zoals 1e Kerstdag, Nieuwjaarsdag en 1e Paasdag zijn we gesloten. 

In sommige gevallen, kun je een vergoeding krijgen via het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar. Kijk hier voor een overzicht. 

Jazeker. Kijk hier voor meer info over kinderyoga.

Jazeker. We geven yogalessen voor zwangere vrouwen. Je kunt meedoen vanaf de 14e week van je zwangerschap. De lessen zijn een goede voorbereiding op de bevalling: de geboorte van je kindje. Kijk hier voor meer info over onze lessen zwangerschapsyoga.

We hebben bij Ananda een eigen bibliotheekje met boeken en DVD’s die je gratis mag lenen. Je vindt de uitleen in het witte kastje met manden in onze huiskamer. De uitleentermijn is ± 2 weken.

We adviseren je om niet te eten vlak voor de les. Ideaal is als je twee uur voor de les niet eet.

Daarover zijn de meningen verdeeld. Het is maar op welk nivo je ernaar kijkt. Vanuit het lichaam gezien is het zeker een sport, want de yogahoudingen vragen fysieke inspanning, uithoudingsvermogen, kracht en concentratie. Maar de aandacht waarmee de bewegingen worden gedaan, is niet gericht op de prestatie. Dit in tegenstelling tot sport, waarbij er wel altijd een prestatie-element aanwezig is. Bij yoga is de aandacht naar binnen gekeerd. Je leert in een yogales te voelen en ervaren wat er is, zonder oordeel. De houdingen die je met het lichaam aanneemt, zijn geen doel op zich. 

We geloven in duurzaamheid. Zo hebben we het pand waar mogelijk geïsoleerd: dubbele beglazing, vloerisolatie en plafondisolatie. Verder hebben we groene energie die in Nederland wordt opgewekt door VandeBron en schenken we biologische thee, maken schoon met biologische producten, en in de toiletten staat biologische zeep en handcreme en ECO toiletpapier. We hebben duurzame yogamatten van Manduka, die heel slijtvast zijn en met respect voor mens en milieu zijn gemaakt. We bankieren bij de Triodos bank en natuurlijk scheiden we al ons afval.  

Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief