Lessen

Elk mens is anders, elk mens is uniek. Daarom bieden we verschillende soorten yoga, meditatie en mindfulness lessen aan. Zo is er voor elk wat wils en heb je volop keuze. Kijk hieronder voor een overzicht van ons lesaanbod en zie hier het lesrooster. 

Hatha yoga

Hatha yoga

Hatha yoga is de klassieke, traditionele yoga. Veel andere yogasoorten zijn hiervan afgeleid. Bij hatha yoga gaat het om evenwicht. Balans tussen doen en laten, werk en rust, inspanning en ontspanning. Dit is een goede les om mee te starten als je nog geen yoga ervaring hebt.

Meer info
 Yoga en meditatie

Yoga en meditatie

Deze les is gericht op verstilling van lichaam en geest. Yoga en meditatie zijn niet los van elkaar te zien. Yoga is meditatie in beweging en meditatie is een verstilde vorm van yoga. In het eerste deel van de les wordt het lichaam los gemaakt en gestrekt met behulp van yogahoudingen en bewegingen. In het tweede deel van de les ligt het accent op ontspanning en meditatie.

Meer info
Mindfulness yoga

Mindfulness yoga

Mindfulness yoga is een combinatie van hatha yoga en mindfulness. De yogahoudingen worden op meditatieve, langzame wijze verricht, met de aandacht in het hier en nu. Mindfulness yoga leert je anders om te gaan met spanning, stress en piekergedachten. De lessen bestaan uit zachte yogahoudingen, subtiele oefeningen, asana's (lichaamshoudingen), lichaamsscan en meditatie en zijn opgebouwd rond thema's.

Meer info
 Vinyasa flow yoga

Vinyasa flow yoga

Vinyasa flow yoga is een actieve yogavorm waarbij de lichaamshoudingen (asana's) met elkaar verbonden worden in een aantal vloeiende bewegingen. Je beweegt van de ene asana in de andere in een flow, op het ritme van de adem. Vinyasa flow yoga is gericht op het ontwikkelen van kracht en flexibiliteit in het lichaam en het tot rust komen van de geest.

Meer info
 Yin yoga

Yin yoga

Yin yoga is een meditatieve yogavorm waarbij je gedurende lange tijd in één houding blijft. Het verenigt inzichten uit de Chinese geneeskunst, yoga en mindfulness. Yin yoga leidt tot een verbeterde doorstroming van energie en levenskracht. Het stimuleert de organen, brengt balans en kalmeert de geest. Yin yoga werkt in op de diepere lagen van het lichaam zoals de gewrichten, het bindweefsel en de meridianen.

Meer info
Ashtanga vinyasa yoga

Ashtanga vinyasa yoga

Ashtanga vinyasa yoga is een traditionele yogavorm uit India ontwikkeld door Sri Pattabhi Jois. Het is een intensieve yogavorm. Bij het uitvoeren van een vaste serie lichaamshoudingen (asana's) wordt de beweging gekoppeld aan de adem waardoor een vloeiende beweging ontstaat (vinyasa). Zo wordt warmte en energie opgewekt in je lichaam en worden je spieren en organen ontgift.

Meer info
 Dru yoga

Dru yoga

Dru yoga wordt wel gezien als de yoga van het hart en kenmerkt zich door vloeiende bewegingen en oefenreeksen op muziek. Het is een bewegelijke vorm van yoga, die zowel dynamisch is als verstillend. Naast de vloeiende reeksen, is er in dru yoga ook aandacht voor asana's, pranayama (adembeheersing), diepe ontspanning, mudra's (handhoudingen), visualisatie en meditatie. 

Meer info
Restorative yoga

Restorative yoga

Restorative yoga werkt heel goed tegen stress, ontspant het zenuwstelsel en is goed voor het immuunsysteem. Het is de ultieme vorm van ontspannen en tot rust komen. Je ligt of zit gedurende langere tijd in een houding, waarbij je volledig ondersteund wordt door kussens, bolsters, blokken en dekens. Zo kan je lichaam zich overgeven aan de zwaartekracht en word je uitgenodigd om diep te ontspannen. 

Meer info
Soepele rug yoga

Soepele rug yoga

Een yogales voor mensen met én zonder rugklachten. Deze les is zowel ontspannend en meditatief van aard, als actief en stimulerend. We maken gebruik van een aantal hulpmiddelen uit de Critical Alignment Yoga waarmee ontspanning en ruimte wordt gecreëerd in de rugspieren.

Meer info
 Vinyasa slow flow

Vinyasa slow flow

Vinyasa slow flow yoga is de rustige variant van vinyasa flow yoga. Je beweegt in een ontspannen flow van de ene naar de andere houding op het ritme van de adem. Vinyasa flow yoga is gericht op het ontwikkelen van kracht en flexibiliteit in het lichaam en het tot rust komen van de geest.

Meer info
Slow flow restorative yoga

Slow flow restorative yoga

Een fijne combi les om tot rust en tot jezelf te komen. We starten met slow flow yoga waarin je lichaam opwarmt en beweegt in een ontspannen flow van de ene naar de andere houding op het ritme van de adem. Daarna zit of lig je gedurende langere tijd in restorative houdingen, waarin je volledig wordt ondersteund door kussens, bolsters, blokken en dekens. Zo word je uitgenodigd om diep te ontspannen. 

Meer info
Relax & flow

Relax & flow

Deze les is gebaseerd op de hatha restorative benadering van B.K.S. Iyengar en werkt zowel met actieve als passieve houdingen op een restorative manier. Je maakt gebruik van hulpmiddelen om het lichaam te ondersteunen en openen. Een fijne les voor beginners en halfgevorderden die een dieper inzicht willen krijgen in hun asana- en pranayama beoefening.

Meer info
 Chakra yoga

Chakra yoga

In de chakra yogalessen werken we met houdingen en bewegingen uit de hatha yoga, die doorwerken op de chakra's. We stimuleren en balanceren deze chakra's door middel van diverse yogahoudingen en bewegingen, adem, ontspanning en meditatie. 

Meer info
 Yin yang yoga

Yin yang yoga

In de yin yang lessen wordt yin yoga gecombineerd met yang yoga. De combinatie van beiden brengt balans tussen de verstillende energie van yin en de opwekkende energie van yang. Een dynamische en verstillende yogales die zowel intensief als meditatief is.

Meer info
Yoga nidra (2 x per mnd)

Yoga nidra (2 x per mnd)

Een speciale les waarin diepe ontspanning centraal staat. Yoga nidra is een meditatie- en ontspanningstechniek waarbij lichaam en geest volledig tot rust komen. Je hoeft alleen maar te luisteren naar de instructie. Graag je eigen dekentje meenemen. 

Meer info
Privéles

Privéles

Wil je yoga een integraal onderdeel maken van je leven? En elke ochtend je eigen beoefening doen? Of heb je specifieke klachten waar je dmv yoga aan wil werken? In de privélessen bieden we je lessen op maat, op basis van jouw eigen situatie, wensen en voorkeuren. Je kunt kiezen uit yoga, meditatie of mindfulness of een combinatie daarvan en zelf je eigen docent kiezen. 

Meer info
Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is hatha yoga voor zwangere vrouwen. Het verbetert je conditie en is een goede voorbereiding op de bevalling. In de yogalessen wordt aandacht besteed aan de beheersing van je adem, het soepel en sterk maken van je spieren, ontspanning en vertrouwen in je eigen lichaam en innerlijke kracht.

Meer info
Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief