Lessen

Elk mens is anders, elk mens is uniek. Daarom bieden we verschillende soorten yoga, meditatie en mindfulness lessen aan. Zo is er voor elk wat wils en heb je volop keuze. Kijk hieronder voor een overzicht van ons aanbod.

Hatha yoga

Hatha yoga

Hatha yoga is de klassieke, traditionele yoga. Veel andere yogasoorten zijn hiervan afgeleid. Bij hatha yoga gaat het om evenwicht. Balans tussen doen en laten, werk en rust, inspanning en ontspanning. Dit is een goede les om mee te starten als je nog geen yoga ervaring hebt.

Meer info
 Yoga en meditatie

Yoga en meditatie

Deze les is gericht op verstilling van lichaam en geest. Yoga en meditatie zijn niet los van elkaar te zien. Yoga is meditatie in beweging en meditatie is een verstilde vorm van yoga. In het eerste deel van de les wordt het lichaam los gemaakt en gestrekt met behulp van yogahoudingen en bewegingen. In het tweede deel van de les ligt het accent op ontspanning en meditatie.

Meer info
Mindfulness yoga

Mindfulness yoga

Mindfulness yoga is een combinatie van hatha yoga en mindfulness. De yogahoudingen worden op meditatieve, langzame wijze verricht, met de aandacht in het hier en nu. Mindfulness yoga leert je anders om te gaan met spanning, stress en piekergedachten. De lessen bestaan uit zachte yogahoudingen, subtiele oefeningen, asana's (lichaamshoudingen), lichaamsscan en meditatie en zijn opgebouwd rond thema's.

Meer info
 Vinyasa flow yoga

Vinyasa flow yoga

Vinyasa flow yoga is een actieve yogavorm waarbij de lichaamshoudingen (asana's) met elkaar verbonden worden in een aantal vloeiende bewegingen. Je beweegt van de ene asana in de andere in een flow, op het ritme van de adem. Vinyasa flow yoga is gericht op het ontwikkelen van kracht en flexibiliteit in het lichaam en het tot rust komen van de geest.

Meer info
 Yin yoga

Yin yoga

Yin yoga is een meditatieve yogavorm waarbij je gedurende lange tijd in één houding blijft. Het verenigt inzichten uit de Chinese geneeskunst, yoga en mindfulness. Yin yoga leidt tot een verbeterde doorstroming van energie en levenskracht. Het stimuleert de organen, brengt balans en kalmeert de geest. Yin yoga werkt in op de diepere lagen van het lichaam zoals de gewrichten, het bindweefsel en de meridianen.

Meer info
Ashtanga vinyasa yoga

Ashtanga vinyasa yoga

Ashtanga vinyasa yoga is een traditionele yogavorm uit India ontwikkeld door Sri Pattabhi Jois. Het is een intensieve yogavorm. Bij het uitvoeren van een vaste serie lichaamshoudingen (asana's) wordt de beweging gekoppeld aan de adem waardoor een vloeiende beweging ontstaat (vinyasa). Zo wordt warmte en energie opgewekt in je lichaam en worden je spieren en organen ontgift.

Meer info
 Ashtanga basics

Ashtanga basics

De asthanga basics les, is een asthanga vinyasa yoga les in een lager tempo. De les is niet alleen bedoeld voor beginners, maar ook voor gevorderde leerlingen die de houdingen in een rustiger tempo willen beoefenen. In de ashtanga basics les leer je de asana's één voor één aan in een rustig tempo.

Meer info
Ashtanga mysore

Ashtanga mysore

In een mysore les doet iedereen zijn eigen ashtanga beoefening en loopt de leraar rond om je individueel te begeleiden. Zo leer je de vaste serie lichaamshoudingen langzaam maar zeker aan, asana voor asana. Je beoefent de houdingen in je eigen tempo en op het ritme van de adem. Dit maakt de beoefening diepgaand en heel persoonlijk. Je zou ashtanga mysore kunnen vergelijken met een privé les, maar dan in een kleine groep.

Meer info
 Dru yoga

Dru yoga

Dru yoga wordt wel gezien als de yoga van het hart en kenmerkt zich door zachte, vloeiende bewegingen en oefenreeksen. Daarnaast maken adembeheersing, asana's (lichaamshoudingen), diepe ontspanning, mudra's (handhoudingen) concentratie en meditatie deel uit van deze zachte vorm van yoga.

Meer info
Soepele rug yoga

Soepele rug yoga

Een yogales voor mensen met én zonder rugklachten. Deze les is zowel ontspannend en meditatief van aard, als actief en stimulerend. We maken gebruik van een aantal hulpmiddelen uit de Critical Alignment Yoga waarmee ontspanning en ruimte wordt gecreëerd in de rugspieren.

Meer info
 Vinyasa slow flow

Vinyasa slow flow

Vinyasa slow flow yoga is de rustige variant van de vinyasa flow yoga. Je beweegt in een ontspannen flow van de ene naar de andere houding op het ritme van de adem. Vinyasa flow yoga is gericht op het ontwikkelen van kracht en flexibiliteit in het lichaam en het tot rust komen van de geest.

Meer info
Himalaya yoga

Himalaya yoga

Himalaya yoga is een hatha yogales zoals die gegeven wordt in de Himalaya Yoga en Meditatie traditie in Rishikesh, India. Je leert oefeningen om de adem vloeiend en vrij te laten stromen. Dit werkt door in het hele lichaam en bevordert je gezondheid en welzijn. Daarnaast werkt Himalaya yoga met zachte losmaakoefeningen, lichaamshoudingen (asana's,) ontspanning en meditatie.

Meer info
 Chakra yoga

Chakra yoga

In de chakra yogalessen werken we met houdingen en bewegingen uit de hatha yoga, die doorwerken op de chakra's. We stimuleren en balanceren deze chakra's door middel van diverse yogahoudingen en bewegingen, adem, ontspanning en meditatie. 

Meer info
 Yin yang yoga

Yin yang yoga

In de yin yang lessen wordt yin yoga gecombineerd met yang yoga. De combinatie van beiden brengt balans tussen de verstillende energie van yin en de opwekkende energie van yang. Een dynamische en verstillende yogales die zowel intensief als meditatief is.

Meer info
Restorative yang yoga

Restorative yang yoga

Een les waarbij herstellende restorative yoga wordt gecombineerd met actieve yang yoga. Restorative yoga is een hele zachte yogavorm gericht op het ontspannen, herstellen en tot rust komen van het lichaam. De combinatie van restorative en yang brengt balans in lichaam en geest.

Meer info
Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is hatha yoga voor zwangere vrouwen. Het verbetert je conditie en is een goede voorbereiding op de bevalling. In de yogalessen wordt aandacht besteed aan de beheersing van je adem, het soepel en sterk maken van je spieren, ontspanning en vertrouwen in je eigen lichaam en innerlijke kracht.

Meer info
Yoga nidra ( 1x per maand )

Yoga nidra ( 1x per maand )

Een speciale les waarin diepe ontspanning centraal staat. Yoga nidra is een meditatie- en ontspanningstechniek waarbij lichaam en geest volledig tot rust komen. Je hoeft alleen maar te luisteren naar de instructie. Graag je eigen dekentje meenemen. 

Meer info
Privéles

Privéles

Wil je yoga een integraal onderdeel maken van je leven? En elke ochtend je eigen beoefening doen? Of heb je specifieke klachten waar je dmv yoga aan wil werken? In de privélessen bieden we je lessen op maat, op basis van jouw eigen situatie, wensen en voorkeuren. Je kunt kiezen uit yoga, meditatie of mindfulness of een combinatie daarvan en zelf je eigen docent kiezen. 

Meer info
Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief