Lessen

Bij Ananda bieden we verschillende soorten yoga, meditatie en mindfulness lessen aan. Zo is er voor elk wat wils en heb je volop keuze. Zie hier ons lesrooster en kijk hieronder voor een overzicht van de verschillende soorten lessen. Je bent van harte welkom!

Hatha yoga

Hatha yoga

Hatha yoga is de klassieke, traditionele yoga. Bij hatha yoga gaat het om balans tussen activiteit en rust. Actieve houdingen en bewegingen worden afgewisseld met passieve houdingen en bewegingen. In de lessen is aandacht voor de adem, inspanning en ontspanning. 

Meer info
 Vinyasa flow yoga

Vinyasa flow yoga

Vinyasa flow yoga is een intensieve yogavorm waarbij de lichaamshoudingen (asana's) met elkaar verbonden worden in een aantal vloeiende bewegingen. Je beweegt van de ene asana in de andere in een flow, op het ritme van de adem. Vinyasa flow yoga is gericht op het ontwikkelen van kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit in het lichaam en het tot rust komen van de geest.

Meer info
 Yin yoga

Yin yoga

Yin yoga is een meditatieve yogavorm waarbij je gedurende lange tijd in één houding blijft. Het verenigt inzichten uit de Chinese geneeskunst, yoga en mindfulness. Yin yoga leidt tot een verbeterde doorstroming van energie en levenskracht. Het stimuleert de organen, brengt balans en kalmeert de geest. Yin yoga werkt in op de diepere lagen van het lichaam zoals de gewrichten, het bindweefsel en de meridianen.

Meer info
 Dru yoga

Dru yoga

Dru yoga wordt wel gezien als de yoga van het hart en kenmerkt zich door vloeiende bewegingen en oefenreeksen op muziek. Het is een bewegelijke vorm van yoga, die zowel dynamisch is als verstillend. Naast de vloeiende reeksen, is er in dru yoga ook aandacht voor asana's, pranayama (adembeheersing), diepe ontspanning, mudra's (handhoudingen), visualisatie en meditatie. 

Meer info
Restorative yoga

Restorative yoga

Restorative yoga werkt heel goed tegen stress, ontspant het zenuwstelsel en is goed voor het immuunsysteem. Het is de ultieme vorm van ontspannen en tot rust komen. Je ligt of zit gedurende langere tijd in een houding, waarbij je volledig ondersteund wordt door kussens, bolsters, blokken en dekens. Zo kan je lichaam zich overgeven aan de zwaartekracht en word je uitgenodigd om diep te ontspannen. 

Meer info
 Vinyasa slow flow yoga

Vinyasa slow flow yoga

Vinyasa slow flow yoga is een actieve, dynamische yogavorm. In de slow flow lessen ligt het tempo wat lager dan bij de vinyasa flow yoga. Je beweegt in een langzame flow van de ene naar de andere houding op het ritme van de adem. Vinyasa flow yoga is gericht op het ontwikkelen van kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit in het lichaam en het tot rust komen van de geest. 

Meer info
Mindfulness yoga

Mindfulness yoga

Mindfulness yoga is een combinatie van hatha yoga en mindfulness. De yogahoudingen worden op meditatieve, langzame wijze verricht, met de aandacht in het hier en nu. Mindfulness yoga leert je anders om te gaan met spanning, stress en piekergedachten. De lessen bestaan uit zachte yogahoudingen, subtiele oefeningen, asana's (lichaamshoudingen), lichaamsscan en meditatie en zijn opgebouwd rond thema's.

Meer info
 Yoga & meditatie

Yoga & meditatie

Deze les is gericht op verstilling van lichaam en geest. Yoga en meditatie zijn niet los van elkaar te zien. Yoga is meditatie in beweging en meditatie is een verstilde vorm van yoga. In het eerste deel van de les wordt het lichaam los gemaakt en gestrekt met behulp van hatha yogahoudingen en bewegingen. In het tweede deel van de les ligt het accent op ontspanning en meditatie.

Meer info
Yang yin yoga

Yang yin yoga

In de yang yin lessen wordt actieve yang yoga gecombineerd met yin yoga. De les begint met een dynamisch en soms krachtig yang deel waarin het lichaam wordt opgewarmd. Er wordt gewerkt, voor wie dat wil, met kleine gewichtjes (1,5/2 kg). Via yoga houdingen, een flow of verschillende oefeningen kun je werken aan krachtopbouw van je spieren. Na het yang gedeelte van de les volgt het verstillende, meditatieve yin deel. De les eindigt met een diepe ontspanning

Meer info
Yin yang yoga

Yin yang yoga

In de yin yang yang lessen wordt rustige, aandachtige yin yoga gecombineerd met dynamische enerverende yang yoga. Dit brengt balans tussen de opwekkende energie van yang en de verstillende energie van yin. Deze yogales is zowel intensief als meditatief van aard.

Meer info
Chi flow yoga

Chi flow yoga

Een op Qigong, dru yoga en hatha yoga geïnspireerde les met energetische en vloeiende bewegingen. Deze les op muziek is erop gericht de chi (vitale levenskracht) in het lichaam te laten stromen en in balans te brengen. Uitgangspunten zijn: moeiteloosheid, zacht en flexibel zijn, flow, visualisatie en in het moment zijn.

Meer info
Silver yoga

Silver yoga

Silver yoga is een lichte vorm van hatha yoga, speciaal voor voor iedereen die graag een minder intensieve les wil volgen. De lessen zijn geschikt voor senioren en voor mensen die (tijdelijk) minder soepel bewegen door fysieke klachten of een blessure. Je hoeft  je tenen niet te kunnen aanraken, je hoeft niet jong van lijf te zijn. 

Meer info
Soepele rug yoga

Soepele rug yoga

Een dynamische yogales met speciale aandacht voor een soepele en sterke rug. Deze les is bedoeld voor mensen met een gezonde rug. Soepele rug yoga is een combinatie van vinyasa flow yoga, Critical Alignment Yoga en Tai Chi. We maken gebruik van een aantal hulpmiddelen uit de Critical Alignment Yoga waarmee ontspanning en ruimte wordt gecreëerd in de rugspieren.

Meer info
Hatha & aroma yoga nidra

Hatha & aroma yoga nidra

Een speciale les waarin hatha yoga, aromatherapie en yoga nidra gecombineerd worden. Hatha yoga is de klassieke, traditionele yoga waarin het gaat om balans tussen inspanning en ontspanning. In yoga nidra komt je in een diepe staat van ontspanning waardoor lichaam en geest de tijd krijgen om te herstellen en op te laden. Het gebruik van essentiële oliën tijdens de yoga nidra versterkt het effect van ontspanning en loslaten van emotionele spanning. 

Meer info
Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is hatha yoga voor zwangere vrouwen. Het verbetert je conditie en is een goede voorbereiding op de bevalling. In de yogalessen wordt aandacht besteed aan de beheersing van je adem, het soepel en sterk maken van je spieren, ontspanning en vertrouwen in je eigen lichaam en innerlijke kracht. Je kunt met de lessen starten vanaf de 14e week van je zwangerschap en meedoen tot vlak voor de bevalling. 

Meer info
Jonge moeder buiten yoga

Jonge moeder buiten yoga

Een hatha yogales speciaal voor jonge moeders. Je bent al een tijdje geleden of nog maar kortgeleden bevallen en wilt graag samen met “gelijk gestemden” yoga doen. In de les zal speciale aandacht worden besteed aan het vinden van een nieuwe balans in je leven.

Meer info
Yoga voor kinderen

Yoga voor kinderen

Hoe fijn is het om niets te hoeven. Net als op vakantie. Yoga is een beetje als vakantie. Je pakt je spullen en gaat op reis, aangekomen bij Anandaland ga je op yoga avontuur. Ga je mee?

Meer info
Yoga voor tieners

Yoga voor tieners

Ben je druk in je hoofd en op zoek naar rust? Wil je leren tot hier en niet verder? Wil je even offline om op te laden? Een moment voor jezelf. Lekker even helemaal niets. Doe je mee? 

Meer info
Yoga 4 Parkinson

Yoga 4 Parkinson

Deze speciale les is voor mensen met Parkinson of een soortgelijke ziekte. Uit ervaring blijkt dat bewegen en yoga beoefening de conditie van mensen met Parkinson verbetert. Yoga houdingen hebben een positieve invloed op kracht, flexibiliteit en balans. Een Yoga4Parkinson-les biedt een veilige omgeving waarin je kunt ontspannen en mindful bewegen en ervaringen kunt uitwisselen elkaar. 

Meer info
Herstel-yoga bij kanker en chronische klachten

Herstel-yoga bij kanker en chronische klachten

Herstel-yoga kan je enorm ondersteunen tijdens en na de behandeling van kanker of bij chronische klachten. Door de zachte oefeningen ervaar je een diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning en bouw je stap voor stap weer kracht en vertrouwen op in je lichaam. Je gaat weer verbinding voelen met jezelf en er ontstaat ruimte om met mildheid naar jezelf en je situatie te kijken. Ook leer je beter om te gaan met angst, piekeren en sombere gevoelens. Klachten als vermoeidheid, slapeloosheid, stijfheid en pijnklachten kunnen verminderen.

Meer info
Priveles

Priveles

Wil je yoga een integraal onderdeel maken van je leven? En elke ochtend je eigen beoefening doen? Of heb je specifieke klachten waar je dmv yoga aan wil werken? In de privélessen bieden we je lessen op maat, op basis van jouw eigen situatie, wensen en voorkeuren. Je kunt kiezen uit yoga, meditatie of mindfulness of een combinatie daarvan en zelf je eigen docent kiezen. 

Meer info
Coaching en/of priveles yoga

Coaching en/of priveles yoga

Zit je met een vraagstuk, merk je dat je vastraakt of in een vicieuze cirkel zit? Of wil je misschien gewoon wat dingen op een rijtje zetten? Dan kan Julie-Anne jou daar wellicht bij helpen. In deze privé yoga/-coaching sessie krijg je een afgestemde les op wat jij nu nodig hebt. Na een gesprekje volgt de yogales. Of eerst de les en dan een gesprekje. Alleen yogales of alleen coaching kan natuurlijk ook.

Meer info
Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief