Missie & visie

Yoga is erop gericht je in contact te brengen met je ware aard. Daarnaar verwijst onze naam Ananda. Ananda betekent vreugde. Het woord komt uit het Sanskriet en verwijst naar die innerlijke vreugde of gelukzaligheid die je ware aard is en die door niets van buitenaf verstoord kan worden. 


Aandacht

Vreugde vermeerdert door het te delen. Dat is wat we doen bij Ananda. De vreugde die wij ervaren door het beoefenen van yoga, meditatie en mindfulness willen we graag met je delen. Dit merk je aan onze bekwame en vriendelijke docenten. Zij geven elk op hun eigen wijze vorm aan onze missie en visie. Of je nu een rustige les komt volgen, of een pittige. Een workshop, cursus of retraite, je vindt dezelfde aandacht. Persoonlijke aandacht en vriendelijkheid. 

"When all hostility, fear and insecurity
are erased from your mind.
The state that remains is pure joy, Ananda."
Eknath Easwaran

Delen

Een deel van onze inkomsten doneren we aan de Max Foundation. Hiermee zorgen we voor waterputten en sanitaire voorzieningen voor de armste inwoners van Bangladesh. Zie hier foto's van de waterputten die we in de loop der jaren hebben gedoneerd. Zo geven we iets terug van de vruchten die we door yoga ontvangen.

“Indien de vreugde wilt vermenigvuldigen
moet ge haar delen."
Pythagoras


Eerlijk

Bij Ananda yoga geloven we in eerlijkheid en werken daarom met eerlijke tarieven. Niet alleen naar jou toe als leerling, maar ook naar onze docenten en leveranciers. We werken met lage marges, omdat we graag yoga, meditatie en mindfulness toegankelijk willen maken voor iedereen.


Geschiedenis Ananda 

Ananda yoga is opgericht door Ans Krietemeijer in 2003. In 2010 betrok ze de huidige locatie, de voormalige Doopsgezinde kerk in Hilversum, die toen al jaren leegstond. Na een intensieve verbouwing, opende Ananda Yoga in oktober 2010 haar deuren in het acherhuis van de voormalige kerk. Lees verder.

Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief