Workshops

Ayurveda autumn workshop

zondag 29 sept


Verwelkom de herfst & ontdek de kracht van dagelijkse routines. Als de herfst er eenmaal is, kun je dat meteen merken aan de toenemende wind en koude buiten en bij jezelf aan bijvoorbeeld een droger wordende huid, een gevoel van onrust of niet voldoende gegrond zijn. Herken je dat? Ayurveda heeft er verklaringen voor, tal van voeding en leefstijl adviezen en fijne remedies die je thuis zelf kunt toepassen om jezelf voor te bereiden en gegrond de herfst in te gaan.

In deze Ayurveda workshop leer je wat de kenmerken zijn van de herfst en wat je zelf praktisch kunt doen om optimaal van de herfst te genieten. Zowel fysiek, mentaal als emotioneel. We zullen uitgebreid stil staan bij de kracht van dagelijkse Ayurvedische (ochtend)routines. Je leert welke routines het beste op dit moment bij jou passen en hoe je deze kunt integreren in je dagelijks leven.

De workshop biedt een fijne afwisseling van theorie, ervaren en stilte. We beginnen met een meditatie en ademhalingsoefening, gevolgd door de theorie. We sluiten af met een heerlijk ontspannende Yoga Nidra, zodat je vol nieuwe inzichten en ontspannen naar huis zult gaan. Wees welkom!


Wat is Ayurveda?

Ayurveda is een oosterse filosofie die duizenden jaren oud is. Ayurveda betekent kennis of wetenschap van het leven. Ayur = leven en Veda = kennis. Ayurveda wordt wel de zuster wetenschap van de yoga genoemd en kan een waardevolle aanvulling vormen op je yogabeoefening. Ayurveda leert ons dat een goede spijsvertering de basis is voor een gezond en evenwichtig leven en ziektes kan voorkomen. Door bewustwording hiervan en aanpassingen aan je voeding en leefstijl kun je zowel lichamelijke als geestelijke onbalans voorkomen en de kwaliteit van je leven verbeteren.
 


Serie Ayurveda & the Seasons

Wil je leren leven in balans met de seizoenen, zowel fysiek als mentaal? Dan is de serie workshops Ayurveda & the Seasons misschien wat voor jou. De verschillende seizoenen, met elk een eigen energie, beïnvloeden onze spijsvertering en hebben invloed op onze lichamelijke en geestelijke gesteldheid. In elke workshop leer je wat de kenmerken zijn van het seizoen en wat je zelf praktisch kunt doen om je gezondheid en welzijn te bevorderen.

De workshops zijn als serie of los te volgen. Je kunt op elk gewenst moment instromen. 


PRAKTISCHE INFO

Wie Britta Hall
Wanneer zondag 29 september 2024 van 14.00 tot 17.00 uur - herfst workshop
Waar Ananda Yoga, Boomberglaan 18, 1217 RS Hilversum
Kosten €60
Inschrijven bij Britta via info@balancea.earth
Betaling na inschrijving ontvang je de betalingsgegevens

 

Belangstelling?

Kijk voor meer info op Balancea.earth en neem contact op met Britta via info@balancea.earth Je bent van harte welkom!

Ayurveda autumn workshop
Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief