Cursussen

Mindfulnesstraining MBCT/MBSR

vanaf 20 sep


Mindfulness is een training van de geest, die je leert te 'leven in aandacht in het hier en nu'. Het is een systematische, effectieve en wetenschappelijk onderzochte methode om innerlijke rust en voldoening te ervaren in je dagelijks leven. De training bestaat uit acht bijeenkomsten en een terugkom bijeenkomst. 

De training is ervaringsgericht: de nadruk ligt op oefenen, ook thuis (zo'n 45 minuten per dag). De bijeenkomsten hebben een systematische opbouw, waarbij theorie en praktijk gekoppeld zijn aan thema's zoals 'de automatische piloot', 'acceptatie' en 'gedachten zijn geen feiten'.

"Mindfulness vraagt een
niet-oordelende, niet-vasthoudende,
 niet-afwijzende oriëntatie op het moment zelf.
 Een oriëntatie die ruimte schept voor kalmte,
 innerlijke helderheid en begrip."
Jon Kabat-Zinn


In het moment zijn

Vaak zijn we met onze gedachten in verleden of toekomst, bezig met herinneringen, toekomstplannen of angsten over morgen. Daardoor maken we onszelf mentaal heel moe. Door mindfulness leren we hoe we onszelf stap voor stap kunnen bevrijden van angst, stress, somberheid en vermoeidheid. Door wakker en accepterend in het moment te zijn kunnen we meer genieten van de kleine dingen in het leven.


Eén ding tegelijk doen

Je zult aandachtsvaardigheden trainen aan de hand van de lichaamsscan, inzichtsmeditaties, loopmeditatie en andere praktische oefeningen. Daarnaast wordt in elke bijeenkomst geoefend met eenvoudige yogahoudingen en subtiele oefeningen. Op speelse wijze leer je bewust te worden van de adem. Zo train je om één ding tegelijk te doen en te stoppen met je te laten overweldigen door je gedachten en emoties. Door de mindfulness training leer je om het leven met meer lichtheid te leven.


PRAKTISCHE INFO

 Wie Deze mindfulness training wordt ism See True gegeven door Klara Gerrits. Zij is 'VMBN lid categorie 1-trainer'
 Wanneer zondag 20 en 27 sep, 4, 18 en 25 okt en 1, 8 en 15 nov 18.30-21.30 uur: 
Plus een terugkombijeenkomst.
 Waar Ananda Yoga, Boomberglaan 18, 1217 RS Hilversum
 Kosten €350 bij vergoeding via de zorgverzekeraar, €300 zonder vergoeding via de zorgverzekeraar, €400 bij vergoeding via de werkgever, incl. werkboek en audio's. Kortingsmogelijkheden voor oud-deelnemers en minima. Vergoeding via verzekeraar mogelijk igv aanvullende verzekering, ook bij burnout of depressie.
 Inschrijven bij Klara via talkajer@yahoo.com en/of 06-19937218
 Betaling op rekeningnummer NL07 INGB 0006 5271 21 t.n.v. K.A.H. Gerrits. Inschrijving is pas definitief na betaling.

 

Belangstelling?

Neem contact op met Klara. Stuur een mail naar talkajer@yahoo.com of bel met 06-19937218. Je bent van harte welkom!

Mindfulnesstraining MBCT/MBSR
Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief