Lessen

Zwangerschapsyoga


Zwangerschapsyoga is hatha yoga voor zwangere vrouwen. Het verbetert je conditie en is een goede voorbereiding op de geboorte van je kindje. De lessen worden op maandag, dinsdag en donderdagavond live gegeven in Ananda. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de lessen online te volgen. Zie voor de precieze tijden het lesrooster

In de lessen wordt aandacht besteed aan de beheersing van je adem, het soepel en sterk maken van je spieren, ontspanning en vertrouwen in je lichaam en innerlijke kracht. De lessen zijn praktisch en actief. Ze zijn gericht op het ervaren, ontdekken en beleven van je zwangere lichaam en helpen je bij de voorbereiding op de bevalling. Je kunt met de lessen starten vanaf de 14e week van je zwangerschap en meedoen tot vlak voor de bevalling. 


Drie thema's

Er lopen drie thema`s als rode draad door de lessen: ontspanning & overgave, adem & concentratie en adem & kracht. Je leert je te ontspannen en overgeven aan het moment, je aandacht te richten naar daar waar het nodig is en te doen wat je moet doen zonder dat het je uitput. Het bekken en de bekkenbodem krijgen veel aandacht. Je leert verschillende houdingen aan om weeën op te vangen. Verder besteden we aandacht aan baarhoudingen en aan perstechnieken.

Aan het eind van elke maand is er gelegenheid voor de partners om mee te doen. Dit kan ook een andere betrokkene zijn, iemand die jou tijdens de bevalling gaat ondersteunen, bijvoorbeeld je moeder, zus of vriend(in). Je partner leert hoe hij of zij jou op een praktische manier kan bijstaan met onder andere ontspannings-oefeningen en massages.

De zwangerschapsyoga wordt georganiseerd en gegeven door Marina


Reacties deelnemers

  • Zwangerschapsyoga heeft mij vooral rust gebracht in de laatste weken van mijn zwangerschap.
  • Tijdens de bevalling hebben de ademhalingsoefeningen mij in een soort trance gebracht, waardoor ik de weeën door kon komen en ik de bevalling heb kunnen doen zonder pijnstilling.
  • Tijdens het persen moest ik de hele tijd denken aan de uitleg bij yoga over poepen, ha, ha. Het heeft geholpen want binnen 25 min was mijn dochtertje er.
  • Ik heb veel aan de zwangerschapsyoga gehad en vooral aan de ademhaling.
  • Ik wil je bedanken voor alle tips die we in de lessen hebben gekregen.
  • Vanuit de yoga heb ik vooral vertrouwen en overgave geleerd.
  • Ik heb tijdens de bevalling veel gehad aan de ademhalingsoefeningen om te ontspannen en de onderrug massage.
  • Ik vond de zwangerschapsyoga echt heel fijn, ik was er een stuk relaxter door naar mijn bevalling toe!!
  • Ik heb vooral veel aan de partner les gehad. Ik heb alleen maar rug weeën gehad en mijn man heeft alle uren aan een stuk door tegendruk gegeven bij mijn onderrug, dat maakte het opvangen van de weeën voor mij echt makkelijker.
  • De bevalling is voor mij al met al een heel bijzondere en waardevolle ervaring geweest. Ik had van te voren helemaal geen angst voor de bevalling of de pijn en heb dat ook door kunnen zetten tijdens de bevalling en dat is heel fijn en goed geweest.

 

PRAKTISCHE INFO

Wie Marina van Alten
Wanneer op maandag, dinsdag en donderdagavond, voor tijden zie lesrooster
Waar Ananda Yoga, Boomberglaan 18, 1217 RS Hilversum
Kosten €56 per mnd incl. partnerles 1x per mnd, proefles €14
Inschrijven bij Marina via: 06-30265137 of mail: mc.vanalten@ziggo.nl

 

Belangstelling?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marina via: 06-30265137 of mail: mc.vanalten@ziggo.nl  Je bent van harte welkom!

Zwangerschapsyoga
Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief