Lessen

Yoga voor kinderen


Hoe fijn is het om niets te hoeven. Net als op vakantie. Yoga is een beetje als vakantie. Je pakt je spullen en gaat op reis, aangekomen bij Anandaland ga je op yoga avontuur. Ga je mee?

Niets moet, alles mag,
maar met respect voor jezelf en de ander.
Alles proberen, niets forceren,
want daar kun je veel van leren!

Elke les is weer anders. Zo leer je stevig staan als een berg, je evenwicht te bewaren als een reiger, brullen als een leeuw of stil zijn als een muis. En elke les eindigt met een ontspanning, waarbij je ligt op je matje en helemaal tot rust komt door het verhaal dat de juf vertelt.

 


Voor de ouders

Kinderen leven in een snelle wereld met steeds meer prikkels. In de lessen maakt je kind op een speelse manier contact met zichzelf en met yoga. Door kinderyoga leert je kind de aandacht naar binnen te richten en te vertrouwen in zichzelf. Het geeft je kind tools om rustiger te worden en steviger in zijn of haar schoenen te staan. Je kind ontwikkelt een goed lichaamsbewustzijn en een positief zelfbeeld. Yoga voor kinderen levert een positieve bijdrage aan:

  • evenwicht en stabiliteit door het beoefenen van yoga houdingen.
  • coördinatie en ritme door de overgang van de ene houding naar de andere.
  • concentratie door evenwichtshoudingen en andere concentratiespelletjes.
  • emotionele stabiliteit.


Wie geeft les?

De lessen kinderyoga bij Ananda worden gegeven door yogadocente Marni Russo. Marni is hatha yoga docente en heeft in 2018 de specialisatie Yoga voor Kinderen gevolgd bij Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Zij heeft les gehad van Leen Demeulenaere. Leen heeft zo’n 40 jaar ervaring in yoga met kinderen. Dat jaar was een openbaring voor Marni en het heeft het kind in haar wakker gemaakt. Marni geeft ook creative activiteiten en yoga op BSO’s en bij Autisme Centrum in Contact: ACIC. 

"Wat ik zo leuk vind aan werken met kinderen is de eerlijkheid, speelsheid en onbevangenheid. Bij kinderen is het geven van veiligheid en zelfvertrouwen belangrijk. Ik geef les in een cirkel, dit zorgt voor verbondenheid. Ik vind dat kinderen zo lang mogelijk kind mogen zijn. Yoga betekent voor mij aarden in jezelf. Om te kunnen aarden moet je kunnen loslaten. Mijn ouders komen allebei uit een ander land. Als je je thuis voelt in jezelf maakt het niet uit waar je vandaan komt. Yoga gaat over loslaten van gedachten, vertrouwen hebben, voelen, ontdekken, ervaren en bewustwording."


PRAKTISCHE INFO

Voor wie? Kinderen van 5 tot 12 jaar. Max 10 kinderen per les
Er is ook yoga voor tieners
Door Marni Russo
Wanneer woensdag van 14.45 tot 15.45 uur en van 15.15 tot 16.15 uur
Door omstandigheden is er in januari geen les.
Waar Ananda Yoga, Boomberglaan 18, 1217 RS Hilversum
Kosten Je betaalt vooraf voor een maand via Tikkie. De prijs per les is €11. Alleen als je kind ziek is, krijg je een les vergoed. In de schoolvakanties zijn er geen lessen.
Meenemen Neem je eigen yogamat mee, een flesje water en een dekentje
Inschrijven Bij Marni via 06-28239961 of mail naar Marni

 

Belangstelling?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marni via 06-28239961 of mail naar Marni Je bent van harte welkom! 

Yoga voor kinderen
Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief