Lessen

Yoga 4 Parkinson


Deze yogales is speciaal voor mensen met Parkinson of een soortgelijke ziekte. Uit ervaring blijkt dat bewegen en yoga beoefening de conditie van mensen met Parkinson verbetert. Yoga houdingen hebben een positieve invloed op kracht, flexibiliteit en balans.

Yoga verbindt lichaam en geest en heeft een rustgevende invloed. In deze lessen gaan we uit van de mogelijkheden die je nog hebt ondanks je ziekte. We wisselen dynamische en actieve oefeningen af met ontspanningshoudingen en ademoefeningen uit de hatha yoga en mindfulness. De houdingen worden zo nodig individueel aangepast en we gebruiken hulpmiddelen zoals een stoel, blokken, dekens en/of kussens.

Als deelnemer aan deze lessen is het prettig om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Iedereen zit in hetzelfde schuitje, begrijpt van elkaar wat er speelt en kampt met vergelijkbare klachten. Je hoeft je nergens voor te schamen. Zo biedt een Yoga4Parkinson-les een veilige omgeving waarin je kunt ontspannen en mindful bewegen. De lessen worden gegeven door Marian van Deventer. Marian is gecertificeerd Yoga4Parkinson docent. Deze vorm van yoga is ontwikkeld voor mensen die de ziekte van Parkinson hebben door een yogadocente die sinds 2012 leeft met Parkinson en zelf de helende werking van yoga heeft ervaren.  zie ook: www.yoga4parkinson.nl


Reacties deelnemers

  • ‘Ik las over Yoga4Parkinson en heb een proefles gevolgd bij Marian. Ik voelde me meteen op mijn plek in de groep. Door de oefeningen heb ik meer controle over mijn lichaam en de ontspanningsoefeningen brengen mijn lichaam en geest tot rust."
  • Door yoga ervaar ik hoe ik me geestelijk en lichamelijk voel. Ik leer hoe ik me beter kan ontspannen en ben minder stijf. En dat met een fijne groep en een deskundige en betrokken docente. Een cadeau!” 
  • “Het is fijn om met lotgenoten yogales te krijgen van een ervaren, zorgzame docente. De lessen stimuleren me om ook thuis met meer aandacht de oefeningen te doen. En door te ontspannen heb ik ook minder last van tremor." 
  • “Ik ga met plezier naar de lessen, ik voel me ondanks mijn beperkingen thuis bij jullie, door de oefeningen let ik beter op mijn ademhaling en kan me beter ontspannen” 
  • “Als ik naar yoga ben geweest dan slaap ik de nachten erna veel beter. Het geeft me ontspanning en ik vind het prettig om met anderen ervaringen uit te wisselen”.

 

PRAKTISCHE INFO

Voor wie? mensen met Parkinson of een soortgelijke ziekte
Door Marian van Deventer
Wanneer vrijdagmiddag van 13.30 tot 15.00  uur
Waar Ananda Yoga, Boomberglaan 18, 1217 RS Hilversum
Kosten €48 voor 5 lessen (2 mnd geldig) losse les €11, proefles €7,50
Meenemen Neem je eigen matje, flesje water en een dekentje mee 
Inschrijven Bij Marian via 06-13172456 of mail: marianne.deve@gmail.com


Belangstelling?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marian via: 06-13172456 of: marianne.deve@gmail. Je bent van harte welkom!

Yoga 4 Parkinson
Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief