Lessen

Yoga 4 Parkinson

Deze yogales is speciaal voor mensen met Parkinson of een soortgelijke ziekte. Uit ervaring blijkt dat bewegen en yoga beoefening de conditie van mensen met Parkinson verbetert. Yoga houdingen hebben een positieve invloed op kracht, flexibiliteit en balans. Yoga verbindt lichaam en geest en heeft een rustgevende invloed. In deze lessen gaan we uit van de mogelijkheden die je nog hebt ondanks je ziekte. We wisselen dynamische en actieve oefeningen af met ontspanningshoudingen en ademoefeningen uit de hatha yoga en mindfulness. De houdingen worden zo nodig individueel aangepast en we gebruiken hulpmiddelen zoals een stoel, blokken, dekens en/of kussens.

Als deelnemer aan deze lessen is het prettig om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Iedereen zit in hetzelfde schuitje, begrijpt van elkaar wat er speelt en kampt met vergelijkbare klachten. Je hoeft je nergens voor te schamen. Zo biedt een Yoga4Parkinson-les een veilige omgeving waarin je kunt ontspannen en mindful bewegen. De lessen worden gegeven door Marian van Deventer. Marian is gecertificeerd Yoga4Parkinson docent. Deze vorm van yoga is speciaal ontwikkeld voor mensen die de ziekte van Parkinson hebben door yogadocente Marjan Overdiep. Marjan leeft zelf al sinds 2012 met parkinson en heeft zelf de helende werking van yoga ervaren.  
 


Belangstelling?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marian via: 06-13172456 of: marianne.deve@gmail. Je bent van harte welkom!

Yoga 4 Parkinson
Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief