Zwemmen met zwanen

6 september 2022

Het was op een van die hele warme dagen dat ik de vlonder van de woonboot van mijn goede vriendin Annelies op stapte voor een verfrissende duik in het koele water. Tot mijn verrassing werd ik begroet door 5 zwanen...

Vader, moeder en 3 jongen. Ze zwommen tot vlak aan de vlonder met hun majestueuze lichamen. Wat een prachtbeesten! Maar wel het liefst op een afstandje en niet net als ik ga zwemmen. Ik durfde het water niet meer in en besloot even te wachten.

Na een tijdje zwommen de zwanen verder en ging ik het water in. Wat een genot! 
Ik zwom in de richting van de Spiegelplas en voelde me helemaal in mijn element tussen het waterriet, de gele plomp en de waterlelies. Maar dat duurde niet lang. Er kwam een boot vanuit de plas de smalle inham in waar ik zwom. Ik keerde om om plaats te maken voor de boot en op hetzelfde moment hoorde ik Waldy roepen: "de zwanen zijn er weer!" Ze blokkeerden mijn uitgang uit het water aan de ene kant en aan de andere kant was de boot. Ik zat in de val!

'Rustig, rustig blijven', dacht ik en ik begon ik mijn favoriete Ganesha mantra te herhalen. Ganesha de Hindoeïstische god met het olifantenhoofd, wordt gezien als de 'obstacle remover' , degene die alle obstakels uit de weg ruimt. "Ga naar binnen!" riep ik naar Waldy, want zolang hij daar stond op die vlonder gingen de zwanen niet weg en kon ik het water niet uit. Ondertussen kwam de boot dichterbij en week precies uit naar die kant, waar ik heen was gezwommen. Ik kon niet anders dan richting de zwanen zwemmen en mijn angsten het hoofd bieden. "Wees bang, maar doe het toch" herinnerde ik me de uitspraak van mijn yogaleraar Rob Obermeijer en ik zwom door.

Langzaam aan keerde de rust in het water weer en zwommen de zwanen vredig langs me heen. Het was een majestueus moment, heel stil en ik voelde me opgenomen in het wonder van de natuur. Alles was goed. Blij dat dit avontuur zo goed was afgelopen klom ik het water weer uit om me op te lagen drogen in het warme zonnetje.

"Zwemmen met zwanen" dacht ik. Hoe bijzonder is dat? Hier hoef je niet de halve wereld voor rond te reizen en het kost ook nog eens niets. Wat een wonder!

Namasté, 
Ans

Hoe ga jij om met je angsten? Kun je ze aankijken? Of loop je ervoor weg? En wat geeft jou vleugels?

Zwemmen met zwanen
Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief