Trouw zijn aan jezelf

18 november 2022

Het is het vierde weekend van de leergang Transformatiepad en we zitten in een kring. Sylvia geeft ons allemaal een nummer en dan gaat er een tekst rond die we mogen voorlezen. Mijn nummer is 7 en de tekst gaat over trouw zijn aan jezelf, ook als je een ander moet teleurstellen… Ik krijg kippenvel. Die is RAAK!

Ik denk terug aan de tijd dat ik nog verre reizen maakte samen met Waldy. Ik genoot ervan en heb echt prachtige ervaringen opgedaan. Maar het was wel voorbij mijn comfort zone en ik moest er steeds weer wat voor overwinnen. Langzaam maar zeker kwam ik tot het inzicht dat het niet mijn behoefte was om te reizen, maar die van hem. Ik paste me aan en verloor daarmee het contact met mijn eigen behoeftes.

Het reizen werd steeds meer een punt van strijd. Totdat de bom barste. Waldy wilde naar Nieuw-Zeeland en ik wilde alleen maar ergens buiten yoga doen en in de natuur zijn. Maar daar hoefde ik niet de halve wereld voor over te vliegen. Dus zodra hij over de vakantie begon, raakte ik geïrriteerd. Totdat ik tot het inzicht kwam, dat ik er ook voor kon kiezen om niet mee te gaan! Wow, dat was nieuw voor me! Een eye opener. Het was een keerpunt. Ik kon trouw zijn aan mezelf in een relatie en hoefde me niet aan te passen.  

Zo kwam het dat Waldy naar Nieuw-Zeeland ging en ik met mijn moeder naar Schoorl. We hadden het gevonden! Waldy was trouw aan zichzelf en ik ook! En hij was niet teleurgesteld, maar juist blij dat hij eindelijk zijn eigen verlangens kon volgen, zonder daarbij steeds rekening te hoeven houden met mij. Het heeft onze bieder levens verrijkt en onze relatie verdiept. 

De uitnodiging om trouw te zijn aan mezelf die ik nu kreeg, kon ik de volgende dag gelijk uitproberen. Ik had een gesprek met een huurder van ons appartement in Bergen. Ik was niet tevreden over de schoonmaak en had daardoor het gevoel dat het appartement niet meer van mij was. En oh wat vond ik het moeilijk om het gesprek aan te gaan en mijn grenzen aan te geven.

Maar het ging wonderwel goed en de uitkomst was boven verwachting. Meer dan ik me had voorgesteld. En de teleurstelling bij de huurder was er niet. Wat een opluchting!

Ik ben hem dankbaar en alle andere mensen die mijn grenzen soms op de proef stellen. Ze leren me om trouw te zijn aan mezelf en mijn waarheid in liefde te leven en te delen.

Namasté,
Ans
 
P.S. Hoe blijf jij in balans? En wat zijn jouw triggers? Ben jij trouw aan jezelf? Of ben je zo iemand die net als ik, liever jezelf teleurstelt dan een ander? 

Trouw zijn aan jezelf
Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief