Vakantie!

28 maart 2023

Hand in hand lopen we langs het water. Het is nog stil, het seizoen is duidelijk nog niet begonnen. Daar houden we juist van, die rust en ruimte. Vanaf een heuveltje kijkt het Monsieur Hulot hotel ons vriendelijk aan. En hier en daar langs de waterkant loopt een wandelaar met een hondje.

We besluiten om eerst eens lekker de boel te gaan verkennen, voordat we gaan lunchen in het uitnodigende strandtentje. We zijn redelijk blanco op pad gegaan en hebben ons niet voorbereid met reisgidsen. We laten ons graag verrassen en hebben geen plannen.

Heerlijk zo’n lege tijd voor de boeg. Geen reisleider, geen tijdschema, alleen maar tijd met elkaar in een mooie omgeving. Even niets. Wist je dat het woord vakantie daar ook naar verwijst? Het is afgeleid van het woord vacancy: leeg. En verwijst ook naar ons woord vacant: vrij.

We zijn vrij en wandelen langs het water. Links van ons is een klein strandje en direct daarna wordt het al groen en gaat het wat omhoog. Als we even gelopen hebben zien we een pittoresk kerkje bovenaan de heuvel. We wandelen erheen en kijken naar de vele merels die in de struiken scharrelen met hun zwarte lijfjes en oranje snavels. De kerk ligt er stil bij en houdt zijn geheimen bij zich. We bewonderen het en lopen door. Dan ontdekken we de oude dorpskern met een groot groen park in het midden. We wandelen door het park en genieten van de vele bloemen in het veld en de mooie villa’s erom heen.
 


Op de terugweg zien we een bos met een bordje erbij. Het is een Echo bos. Nieuwsgierig gaan we op zoek naar de Echo muur. Na even zoeken vinden we de muur in een halve ronding verscholen tussen het groen. Het is daar lang geleden gebouwd. We vermaken ons als spelende kinderen met het roepen van tekst en zoeken naar die plaatsen waar de echo het duidelijkst hoorbaar is.

Weer terug bij het water zoeken we een plekje op het terras van het strandtentje en bestellen een heerlijke lunch. “We zijn met vakantie” zeg ik tegen de serveerster. “Oh wat heerlijk. Waar komen jullie vandaan?”, vraagt ze “nou niet ver eigenlijk, uit Hilversum, maar we zijn nog nooit in Muiderberg geweest en het is hier zo mooi!” “Wat leuk”, zegt ze vrolijk, terwijl ze ons nog een lekker drankje brengt.

We genieten van het zonnetje en onze vrijheid. Wat heb je meer nodig? Vakantie naast de deur, of in de achtertuin met Jippie die om ons heen scharrelt en de gekste capriolen uithaalt op de schutting. Even niets. En daarna weer verder...

Veel liefs,
Ans

P.S. Hoe ziet jouw vakantie eruit? En wat zijn jouw vrije momenten? Neem je wel eens even tijd voor jezelf of elkaar? Zo maar tussendoor? Wat geeft jou nieuwe energie en waar laad jij van op?

Vakantie!
Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief