Huisje, boompje, beestje

4 juli 2023

Het was voorjaar 2003 dat het huisje te koop kwam. Het huisje bij de boompjes en de beestjes. Ik was bezig om mijn yoga-opleiding af te ronden en had een droom. Een droom om te wonen en te werken in het groen...

Enthousiast vertelde ik het tegen Waldy. En wat bleek? Mijn droom, was zijn schrikbeeld. We kregen ruzie: “Het is veel te ver weg! Hoe denk je dat mijn leerlingen daar kunnen komen? Ik wil helemaal niet verhuizen!” “Ja, maar ik wel!” De bezwaren en verwijten vlogen over en weer en boos stoven we uit elkaar. “Ik ga een stukje fietsen” riep Waldy. “Doe je best maar”, riep ik. Eenmaal op onszelf kalmeerden we wat en naarmate de tijd verstreek gebeurde er iets moois. Toen we weer bij elkaar kwamen, waren we naar elkaar toe gegroeid en bereid het te proberen. Maar het lot besliste anders…

In de zomer van 2020 zit ik in de tuin. Corona waart door het land en Ananda is gesloten. We geven online les en hebben net gehoord dat we wel buiten mogen sporten. Op mijn vraag of één van de docenten met een voorstel wil komen voor de buitenlessen, reageert Marina. Ze maakt er veel werk van en bezoekt diverse buiten locaties en maakt daar een uitgebreid verslag van. Ze presenteert me haar voorstel en bewaart haar eerste keus voor het laatst. En wat blijkt: het is het landgoed van het huisje en de boompjes en de beestjes.

Meteen ben ik enthousiast en na het overleg met Sis en Sijmen van Land & Boschzigt komen we tot een akkoord. We gaan buitenlessen geven in de boomgaard en de wijngaard. Het is gelijk een doorslaand succes! Hoe kan het ook anders, yoga doen op een prachtplek en iedereen is blij om elkaar weer te zien. En dan is het ook nog eens de hele zomer stralend weer!

Inmiddels gaan we ons vierde seizoen buitenyoga in en mogen we nog steeds gebruik maken van de boomgaard en de wijngaard bij het huisje en de boompjes en de beestjes. Zie in deze nieuwsbrief wat sfeerfoto’s van de buitenlessen en een leuk versneld filmpje van de les van Cynthia in de wijngaard. Drink je liever een wijntje, dan dat je yoga doet? Scroll dan door naar het filmpje op het eind van deze brief: Yoga for winelovers.

Een zonnige zomergroet,
Ans

P.S. Wat is jouw droom? Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Hoe ga je om met tegenslagen in het leven? En maak je wel eens mee, dat je ergens van droomt en dat het later werkelijkheid wordt? Wie weet is jouw droom van nu de werkelijkheid van straks.

Huisje, boompje, beestje
Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief