Helpdesk

Op deze pagina vind je alle praktische informatie, tips en FAQ's over het online les volgen bij Ananda. Staat je vraag er niet bij? Laat het ons weten en neem contact met ons op. We helpen je graag!


Inloggen via rechtstreekse link

Je kunt heel eenvoudig rechtstreeks inloggen op onze online lessen via de link in het lesrooster. De eerste keer zal het programma Zoom automatisch geinstalleerd worden en wordt gevraagd om een meeting ID en password in te geven. Deze krijg je van ons, nadat je je hebt ingeschreven. Dit is de meest eenvoudige manier. Het kan ook op de volgende manier:


Hoe kom ik aan het programma Zoom?

  1. Ga naar Zoom en download de ‘Zoom client for meetings’ op je tablet of laptop of smartphone
  2. Open het programma en kies ’sign up’ Je vult naam en email adres in. Je hebt nu een eigen account.

Wij adviseren je om een dag van tevoren Zoom te downloaden en alvast wat te kijken in het programma. Controleer ook of je webcam en microfoon werken. Gebruik je skype? Zo ja, zet skype aan en dan zie je meteen of alles het doet.


Hoe log ik in?

  1. Vanaf 10 minuten voor de start van de les: open Zoom en download en kies ‘Join a meeting’.
  2. Vul de Meeting ID en het password in, deze krijg je van ons als lid van Ananda.
  3. Accepteer beeld en geluid, als je wil dat andere deelnemers je ook kunnen zien en horen.
  4. Je komt nu binnen in een virtuele wachtruimte en kunt wachten totdat de docent je binnen laat in de les.


Hoe komt ik aan een meeting ID en password?

De meeting ID geeft je toegang tot alle online lessen van Ananda. Als lid heb je vrij toegang tot alle online lessen per week. Je ontvangt de meeting ID en het password van ons bij je inschrijving. Ben je nog geen lid? Dan kun je meedoen met de online lessen en de virtuele lessen door je in te schrijven voor een online abonnement.

ONLINE ABONNEMENT


Wat voor apparatuur heb ik nodig?

Gebruik bij voorkeur een laptop. Als je een tablet of telefoon gebruikt: draai de telefoon op liggend formaat voor het grootste beeld en extra opties. Zorg ervoor dat je laptop, tablet of telefoon helemaal opgeladen is. Zo niet, leg hem aan de oplader. Zoom gebruikt veel geheugen nl. en zo voorkom je dat halverwege de les je beeld en geluid wegvalt.  


Hoe krijg ik het beste beeld?

Log bij voorkeur in met  je laptop of desktop. Als je in de les bent, kun je kiezen voor ‘speaker view’ of 'gallery view'. Bij speaker view komt de persoon die praat groot in beeld. Deze optie kun je kiezen als de les start, om de docent goed te kunnen zien. Bij gallery view zie je alle leerlingen. Deze optie kun je aanzetten voor en na de les om je mede leerlingen te zien. Je kunt wisselen tussen deze twee beeld opties door naar de rechter bovenhoek  van je scherm te gaan (bij laptop). Daar zie je een van beide opties staan en kun je makkelijk wisselen naar de andere optie. Als je een telefoon of tablet hebt, draai dan eerst het beeld, zodat je een liggend beeld hebt en dan kun je wisselen van ’speaker view’ naar gallery view door naar links en rechts te swipen.


Ik krijg geen verbinding

Heb je problemen met de verbinding? Check dan of je wifi signaal hebt of ga dichter met je laptop of tablet naar het modem. Of log in met een ander apparaat, bv je smartphone. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.   


?Ik ben in de les, maar ik hoor mezelf niet

Je kunt het geluid van jezelf aan en uit zetten als je eenmaal bent ingelogd door op het vinkje rechts naas het symbooltje van de microfoon te klikken, links onderaan in beeld. Als je nu kiest voor Mute, dan zet je het geluid uit en bij Unmute zet je het geluid aan. Let op: de docent kan dit ook voor je doen, dus deze optie werkt alleen als de docent jouw geluid heeft aangezet. Maak je gebruik van een losse webcam/microfoon? In dat geval kun je met het vinkjes naast het microfoontje kiezen welk audio kanaal je gebruikt. Weet je niet welke dat is? Probeer ze een voor een en test het uit. 


?Ik ben in de les, maar ik zie mezelf niet

Het programma Zoom moet eerst toestemming hebben voor het gebruik van je camera. Deze toestemming kun je geven, direct na het inloggen. Je kunt echter ook het beeld aanzetten als je al bent ingelogd door met de cursor naar linksonder te gaan en op het symbooltje van de camera te klikken en te kiezen voor de optie 'start video'. Maak je gebruik van een losse camera/webcam? In dat geval kun je met het vinkjes naast de videocamera kiezen welk video kanaal je gebruikt. Weet je niet welke dat is? Probeer ze een voor een en test het uit. 


Wat doe ik na het inloggen, voordat de les start?

Als je bent ingelogd, kom je automatisch in de Ananda Yoga Personal Meeting room. Dit is een soort virtuele wachtruimte en het zorgt ervoor dat niemand zomaar ongevraagd binnen kan komen in onze online lessen. De docent zal de leerlingen nl. altijd eerst binnen moeten laten. Sluit vast je ogen en keer naar binnen. Als de docent zover is, zul je binnen gelaten worden in de yogazaal. Dat kan 10 minuten voor tijd zijn, maar ook korter en hangt af van de docent. Zorg ervoor dat je op tijd inlogt en realiseer je ook dat je niet meer kunt deelnemen aan de les nadat hij is begonnen. Als de les begint, kan de docent je immers niet meer binnen laten uit de waiting room, omdat hij/zij dan aan het lesgeven is en niet achter de laptop zit. 


Wat heb ik nodig in de les?

Je kunt je installeren, zoals je dat gewend bent als je op les komt. Maak een fijne plek voor jezelf en zorg ervoor dat je de props bij de hand hebt die je nodig hebt voor de les. Wat je nodig hebt verschilt per les, maar in elk geval een yogamat en (meditatie)kussen. Voor de yin lessen, de restorative lessen en de zwangerschapsyoga een bolster (opgerolde deken) en evt. yogablok (stapel boeken) en voor vinyasa flow lessen ook een yogablok (of blokken) evt een yogariem (broekriem, band) en verder een flesje/glas water en voor de ontspanning een dekentje, warme trui en sokken. 


Kunnen jullie mij horen tijdens de les?

Nee, de docent zal aan het begin van de les aangeven dat hij/zij het geluid van alle leerlingen op stil zal zetten, zodat iedereen ongestoort de docent kan zien en horen. itgezet.


Kunnen andere leerlingen mij zien als ik in de les ben?

Als je in de les bent en je kiest ervoor om gezien te worden door je video beeld aan te zetten dan kan de docent je zien en de andere leerlingen ook. Heb je liever niet dat mensen in je huiskamer kijken? Dan kun je twee dingen doen. Of je zet het beeld uit, of je kiest voor een virtual background. Je bent dan in beeld met een groen grasveld op de achtergrond bv. Je kunt deze achtergrond instellen door naar het vinkje te gaan rechts naast het symbool van de videocamera (links in beeld) en dan in het menu dat verschijnt te kiezen voor virtual background. Je hebt keuze uit diverse achtergronden. 


Hoe kom ik uit de les?

Je kunt het prorgramma afsluiten door te kiezen voor ‘leave meeting’ rechts onderin je beeldscherm.

Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief