Present! Sergeant

28 augustus 2022

Present Sergeant! roept de soldaat als hij op appel staat. En hij tikt met zijn hand tegen zijn baret. Ik moet eraan denken terwijl ik deze tekst schrijf over aanwezig zijn in het moment. Eigenlijk is het zo gek nog niet om dit te zeggen...

Misschien kunnen wij dit ook invoeren aan het begin van de yogales: 'Present yogi!' en dan met de handen in Namasté voor de borst.

"Ik loop de poort uit om de kliko buiten te zetten en ineens herinner ik me het advies van Thich Nhat Hanh: vertraag en loop alsof je niets anders te doen hebt. Ik vertraag mijn pas en kijk om me heen in een heerlijk loom en ontspannen tempo en voel me gelijk anders. Ik til mijn borst iets op en voel een ruimte en vrijheid in mijn hartgebied en bedank in stilte mijn lieve vriendin Isolde die me laatst hieraan herinnerde.

Tegen de tijd dat ik bij de weg ben aangekomen om de kliko buiten te zetten, ben ik een ander mens. Het is nog geen minuut later, maar ik ben aangekomen in het moment en glimlach. Ik loop de poort weer in en ga aan het werk."

Hoe simpel kan het leven soms zijn op het moment dat we ons realiseren dat we niets hoeven te bereiken. We zijn al hier en nu, we merken het alleen niet op. Maar hoe maak je de overgang van niet present zijn naar present zijn? 

We starten weer met een nieuw seizoen, In deze brief vind je ons nieuwe lesrooster en ons aanbod workshops, cursussen & retraites. Misschien zit er iets bij voor je dat je kan helpen om aan te komen in dit moment. Of iets dat je jezelf kunt geven, een moment om te ontspannen en helen. 

This moment is a gift, that's why it is called the present.

Ik wens je veel 'presentjes' toe!
Liefs,
Ans

Hoe lang is het geleden dat jij vertraagde? Neem je wel eens tijd voor jezelf? En zo ja, wat doe je dan? Ben jij altijd op weg ergens naartoe? Of ben je in het moment?

Present! Sergeant
Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief