Omgaan met teleurstellingen

25 juli 2022

Het is bijna vakantie. We komen thuis en lezen dat onze vlucht naar Kopenhagen geannuleerd is. Wat een teleurstelling...

Er is een mogelijkheid om de vlucht te verplaatsen naar een vroege ochtend vlucht, maar dat betekent een hele dag wachten op de luchthaven Kopenhagen voor de vervolgvlucht naar Bornholm, midden in de nacht vertrekken, weinig nachtrust en veel prikkels op luchthavens en in vliegtuigen. Dat is teveel voor mij, met mijn tinitus (oorsuizen) en hoog sensitiviteit, gevoeligheid voor prikkels en allergie tegen vliegen en luchthavens. Ik besluit niet te gaan. En Waldy, die al 42 jaar mijn lief is en me langer kent dan vandaag, besluit om ook niet te gaan (dat is nog eens echte liefde.

Ineens is alles open en valt de stress van me af om me te moeten begeven in de vakantiedrukte en chaos op Schiphol. Wat een verademing. Wat een ruimte en vrijheid voel ik nu! Er schiet me te binnen wat het woord vakantie betekent. Vakantie is afgeleid van het woord VACANCY.

Of te wel leeg, in plaats van bezet. De meesten van ons, inclusief ikzelf, zijn het grootste deel van de dag bezet met van alles en nog wat. Zelfs onze vakanties plannen we vol, om maar niets van het leven te hoeven missen. Maar wat missen we op deze manier eigenlijk echt? Hoeveel kostbare momenten gaan zo niet aan ons voorbij? En wat een groot geschenk geven we onszelf als we besluiten om niet meer mee te doen en te kiezen voor rust en ruimte. Is dat geen levenskunst?

Levenskunst: de kunst van het loslaten, het niet doen, het leven zich laten ontvouwen, zoals het zich ontvouwt. Meebewegen, leven in flow, omarmen wat zich aandient, zonder verzet en vertrouwen dat het leven voor je zorgt. Flexibel zijn, buigzaam als gras dat altijd weer opveert of bamboe dat wiegt in de wind. Leven in het moment, controle loslaten. Open aandacht in het hier en nu. Het lijkt net YOGA.

Het is vakantie. Jippie, we blijven thuis! Alsof ze het aanvoelt nestelt Jip zich tussen ons in op de bank en knort er op los en het leven is weer voor even volmaakt!

Wat je ook doet deze zomer, ik wens je veel mooie, kostbare momenten toe!
Ans

Hoe ga jij om met teleurstellingen? Wat is jouw levenskunst? Kun je flexibel zijn en durf je mee te bewegen met wat zich aandient?  

Omgaan met teleurstellingen
Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief