Hoe ik van mijn hartkloppingen afkwam

3 november 2022

Soms moet iets eerst erger worden voordat het kan overgaan. Al maanden had ik last van hartkloppingen en ik kon maar niet vinden wat de oorzaak was. “Stress” zei Waldy. “Stress” zei de Ayurvedische arts. Maar ik kon dat niet geloven. Totdat ik na een hele relaxte weekenddag naar bed ging en mijn hart wild te keer ging en ik daar uren van wakker lag…

“Dit is niet normaal!” dacht ik. Mijn adem is heel rustig, alsof ik slaap, maar mijn hoofd is wakker en mijn hart gaat als een razende tekeer. “Ik moet hier echt iets meer aandacht aan geven hoor. Morgen ga ik naar de huisarts. Of zal ik toch eerst de Ayurvedische arts om advies vragen?” Allemaal gedachtes gingen door mijn hoofd. De gedachte dat er echt iets helemaal mis was, kon ik nog net buiten de deur houden, maar die deur stond wel op een kier. Ik wist dat het niet mijn schildklier kon zijn, want ik had mijn bloed al laten prikken. Maar wat dan? Er moest een oorzaak zijn dat mijn hart zo op hol sloeg. “Stress kan het niet zijn” dacht ik “want als het stress is, dan had ik dat toch wel in de Corona periode moeten hebben en toen had ik nergens last van”. Mijn gedachtes tolden maar rond en ik voelde me zo ellendig dat ik dacht: “ik heb er alles voor over om ervoor te zorgen dat dit overgaat en ik me weer normaal voel”.

Naarmate de uren verstreken en ik af en toe weggleed en weer wakker werd, begon er langzaam een inzicht te dagen. Kon het van chocola komen? Ik at ten slotte veel pure chocola en had nu vlak voor het slapen gaan ook nog een grote mok warme cacao gedronken. “Hee, dat is misschien de moeite van het onderzoeken waard! Morgen ga ik er eens op Googlen” besloot ik, terwijl ik weggleed in een diepe slaap.De volgende morgen was alles gelukkig weer rustig en na mijn gebruikelijke ochtendritueel met yoga, besloot ik eens niet te ontbijten met een groot stuk 100% pure chocola. En de cacaonibs in mijn havermoutpap over te slaan. Daarna ging ik Googlen op: hartkloppingen van chocola? BINGO! Ik had het gevonden! Ik vond een uitgebreid artikel over de relatie tussen hartkloppingen en chocola. Vanwege de cafeïne in chocola kun je hartkloppingen krijgen en het duurt wel 24 uur voordat dat uit je systeem is. Nou bij mij kreeg dat geen kans, want ik at om de paar uur een groot stuk chocola van 100% cacao, dus zonder enige toevoegingen. Het was gewoon teveel van het goede! Teveel cafeïne, waardoor mijn hart op hol sloeg en niet meer tot rust kwam. Wat een inzicht en wat was ik blij dat het gevonden had!

Ik besloot ter plekke cold turkey te stoppen met alle chocola, cacao en cacaonibs en voelde me gelijk beter. Ik had geen hartkloppingen meer. Joepie! Inmiddels ben ik wat dagen verder en heb soms zo’n zin in chocola. Ik ben gewoon verslaafd en nu aan het afkicken ???? “Heb je nog afkickverschijnselen vroeg Waldy via de app vanuit Mexico?” “Ja" zei ik, "ik heb geen hartkloppingen meer!” Daar heb ik alles voor over. Zelfs geen chocola meer eten.

Veel liefs, 
Ans

P.S. Heb jij wel eens last van hartkloppingen? Of lig je wel eens ergens wakker van? Wat houd jou uit je slaap? En waar kun jij niet vanaf blijven?

Hoe ik van mijn hartkloppingen afkwam
Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief