G-O-D

8 februari 2023

Het is alweer jaren geleden dat ik kennis maakte met G-O-D. Ze kwam uit Brazilië en ik ontmoette haar in het winkelcentrum. Omdat de Albert Heijn gesloten was, liepen we samen op naar de Jumbo.

Het was een feestdag denk ik, want er was haast niemand op straat en het winkelcentrum was uitgestorven. Maar dat maakte ons niet uit. We hadden elkaar gevonden. Tijdens onze wandeling vertelde ze me haar levensverhaal en deelde ze de inzichten die ze in de loop van haar leven had opgedaan. Het verhaal ben ik vergeten maar één van haar inzichten deel ik graag met jullie. Het ging over G-O-D.

Ze vertelde me wie G-O-D was volgens haar. G-O-D ging over Geven – Ontvangen en Delen. Wat een mooi inzicht en hoe simpel. En hoe concreet toepasbaar in ons dagelijks leven.

Hoe zou het zijn als we als G-O-D zouden leven en vrijuit zouden geven, ontvangen en delen? Zonder er iets voor terug te verwachten. Wat zou er gebeuren als we niet meer denken in tekort, maar leven vanuit overvloed? En als we elkaar zouden helpen en bijstaan. Wat als we de verhalen die we elkaar vertellen echt zouden horen. Als we stil konden zijn en zouden luisteren naar de ander, in plaats van naar onze eigen gedachten en verhalen. Hoeveel ruzie en conflicten zouden er nog zijn als we ons echt zouden openstellen voor de ander. En de ander onze volledige aandacht zouden geven. Want er is zoveel dat je kunt geven. Dat gaat niet alleen over materiële zaken, maar ook over aandacht, liefde en zorgzaamheid.

Hoe zou de wereld er uit zien als we als G-O-D zouden leven? Hoeveel eenzaamheid zou er dan nog zijn? En hoeveel bronnen van de aarde zouden we dan nog uitputten? Hoeveel verspilling zou er dan nog zijn? Als we de boeken die we hebben gelezen niet in onze boekenkast zetten, maar doorgeven. Als we ons eten met elkaar delen. En als we onze overvloed weggeven in plaats van oppotten, vanuit het vertrouwen dat zoals wij voor anderen zorgen er ook voor ons gezorgd zal worden.

Is dit een utopie? Een onmogelijke droom? Of kunnen wij het met elkaar in praktijk brengen? Kunnen wij die eerste stap zetten en een verschil maken? Kunnen we de liefdesenergie laten stromen en elkaar inspireren en motiveren? En zo Geven – Ontvangen en Delen tot onze nieuwe levensstijl maken? 

Veel liefs en inspiratie,
Ans

P.S. Wat kun jij doen om G-O-D in je leven te brengen? En wat doe je al? Waar heb je nog iets te leren? En wat heb jij te geven? En kun je ook ontvangen en daarna weer delen?
 

G-O-D
Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief