Workshops

Yoga voor mensen met Parkinson

zo 23 mei en za 5 juni


Heb je Parkinson of een soortgelijke ziekte? Voel je hierdoor een drempel om naar een gewone yogales te gaan? Deze workshop is een laagdrempelige manier om kennis te maken met yoga en te ervaren of het wat voor je is. 

Uit ervaring blijkt dat bewegen en yoga beoefening de conditie van mensen met Parkinson verbetert. Yoga houdingen hebben een positieve invloed op kracht, flexibiliteit en balans. Yoga verbindt lichaam en geest en heeft een rustgevende invloed. In deze workshop gaan we uit van de mogelijkheden die je hebt. We wisselen dynamische en actieve oefeningen af met ontspanningshoudingen en ademoefeningen uit de hatha yoga en mindfulness. De houdingen worden zo nodig individueel aangepast en we gebruiken hulpmiddelen zoals een stoel, blokken, dekens en/of kussens.

Yoga brengt me ontspanning en helpt mijn vertrouwen in mijn lijf te herstellen.
Inky, deelneemster Yoga4Parkinson

Als deelnemer aan deze workshop is het prettig om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Iedereen zit in hetzelfde schuitje, begrijpt van elkaar wat er speelt en kampt met vergelijkbare klachten. Je hoeft je nergens voor te schamen. Zo biedt een Yoga4Parkinson-les een veilige omgeving waarin je kunt ontspannen en mindful bewegen. 
 


De workshop wordt gegeven door Marian van Deventer. Marian is gecertificeerd Yoga4Parkinson docent. Deze vorm van yoga is speciaal ontwikkeld voor mensen die de ziekte van Parkinson hebben door yogadocente Marjan Overdiep. Marjan leeft zelf al sinds 2012 met parkinson en heeft zelf de helende werking van yoga ervaren.  

Yoga heeft me sterker en flexibeler gemaakt en het trillen – een typische parkinsonklacht – is veel minder geworden. Maar minstens zo belangrijk is het onzichtbare: het vertrouwen dat ik door yoga heb teruggekregen in mezelf en mijn lichaam.
Marjan Overdiep, oprichter Yoga4Parkinson

Bij voldoende belangstelling is er na deze workshops de mogelijkheid om een wekelijkse les te volgen.


PRAKTISCHE INFO

Wie Marian van Deventer
Wanneer zondag 23 mei van 13.30 tot 15.00 uur (aankomst vanaf 13.15 uur)
zaterdag 5 juni van 13.30 tot 15.00 uur (aankomst vanaf 13.15 uur)
Waar Ananda Yoga, Boomberglaan 18, 1217 RS Hilversum
Kosten €12,50 euro per workshop 
Inschrijven bij Marian via marianne.deve@gmail.com Na inschrijving ontvang je nadere informatie over de betalingsgegevens, wat mee te nemen, kleding en corona maatregelen

 

Belangstelling?

Kom yoga ervaren, je bent van harte welkom! Neem contact op met Marian via marianne.deve@gmail.com en telefoon: 06-13172456. 

 

 

Yoga voor mensen met Parkinson
Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief