Workshops

Workshop Internal Family Systems

zaterdag 5 sep en 3 okt


In deze workshop maak je kennis met het Internal Family Systems (IFS)-model; op dit moment het snelst groeiende model voor psychotherapie en heling in Amerika en nu ook in Europa snel aan populariteit winnend. Vaak wordt met het IFS-model gewerkt in 1-op-1 sessies. In deze workshop krijg je een introductie in wat je in dergelijke sessies kunt verwachten en of het voor jou iets zou kunnen betekenen.


Wat is IFS?

Het IFS-model is ontworpen door Richard Schwartz, PhD. en biedt een kader voor onze innerlijke wereld. Daarin wordt verondersteld dat wij mensen allemaal een veelheid aan aspecten in ons hebben, in plaats van dat wij een enkelvoudige identiteit of persoonlijkheid hebben. We hebben als het ware een ‘innerlijke familie’ van verschillende ‘delen’ van ons. Een deel van ons kan angstig zijn, en een ander deel van ons kan naar avontuur verlangen. Een deel van ons kan graag gezond willen leven en een ander deel van ons kan de verleiding om die ongezonde snacks te eten niet weerstaan. Er zijn delen van ons waarvan we weten dat ze er zijn, maar die we niet graag zien: de innerlijke criticus bijvoorbeeld. Ook zijn er delen van onszelf waar we nauwelijks of niet bewust van zijn, maar die een sturende werking hebben op ons denken en handelen.
IFS werkt met deze verschillende delen (parts) van onszelf en bekijkt de manier waarop die verschillende delen mét en naast elkaar bestaan, hoe ze ontstaan zijn en wat hun functie is. Het doel van IFS is om onze ‘innerlijke familie’ te helen en in harmonie met elkaar te brengen, waardoor wij minder geplaagd worden door allerlei gevoelens die ons in ons denken en handelen beperken.


Voor wie is deze workshop?

  • Voel je je wel eens ‘vast’ zitten in de verschillende stemmen in je hoofd die je vertellen wat je wel en niet moet doen?
  • Zie je jezelf wel eens handelen op manieren waarvan je weet dat die niet ondersteunend voor je zijn, maar toch moeilijk te stoppen zijn?
  • Ben je je wel eens bewust dat er delen in jou zijn die diep verborgen zijn en zelden aan de oppervlakte komen?
  • Ben je gemotiveerd om meer acceptatie, compassie en vriendelijkheid voor jezelf op te brengen?
  • Ben je geïnteresseerd om de innerlijke psyché iets beter te begrijpen?


Inhoud van de workshop

Deze workshop duurt 3 uur, waarin we iets meer leren over het IFS-model en oefeningen zullen doen om onze eigen innerlijke familie te leren kennen. Ook kunnen we ervaren hoe we de verschillende delen van onszelf met elkaar in harmonie kunnen brengen. Maximaal 10 deelnemers per workshop.


Corona maatregelen

Kijk op onze pagina Live in Ananda voor de maatregelen tav corona.
 


PRAKTISCHE INFO

Wie Annemieke van Noort, gecertificeerd IFS-Level 1 practitioner
Wanneer zaterdag 5 sep en 3 okt van 13.30 tot 16.30 uur
Waar Ananda Yoga, Boomberglaan 18, 1217 RS Hilversum
Kosten €65 per keer
Inschrijven bij Annemieke via info@sahayoga.nl

 

Belangstelling?

Neem contact op met Annemieke via info@sahayoga.nl Je bent van harte welkom!. Je bent van harte welkom!

Workshop Internal Family Systems
Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief