Lessen

Relax & flow


In deze les komt er balans tussen de ha-zon-kracht en de tha-maan-kracht in het lichaam. We oefenen in vertragen en je leert het lichaam te openen in een rustende houding, zodat het kan ontspannen. We gebruiken daarvoor props zoals bolsters, blokken, stoelen, dekens en kussens, om je lichaam te ondersteunen, zodat je houdingen langere tijd kunt vasthouden. Ook maakt de docente begruik van aroma therapie in de lessen.

De les begint met een yang deel, waarin het lichaam wordt opgewarmd door langzame bewegingen op het ritme van de adem. Je doet zonnegroeten en aardende houdingen en reeksen. Bij de aardende houdingen gebruik je props om de houding te stabiliseren. Nadat het lichaam eenmaal voldoende warm is, geaard en open (±30 min), volgt het restorative deel van de les (± 45 min) met zittende en liggende houdingen. Je kunt je daarin volledig overgeven en ontspannen. De les eindigt met een liggende eindontspanning in de savasana.

Deze les is ideaal voor beginners en halfgevorderden die een dieper inzicht willen krijgen in hun asana- en pranayama beoefening. De aandacht voor de uitlijning van de houdingen en het gebruik van props betekent dat het therapeutisch kan zijn voor mensen met houdingsproblemen, evenals vele verschillende kwalen, waaronder chronische pijn, slapeloosheid, depressie etc. In het restorative deel van de les wordt het parasympatisch zenuwstelsel geactiveerd dat verbonden is met ontspanning en de spijsvertering. Dit zorgt voor herstel van stress en overbelasting.

 

Belangstelling?

Neem contact met ons op voor een gratis proefles. Je bent van harte welkom!

Relax & flow
Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief