Cursussen

Cursus mindfulness van emoties

Vanaf 9 feb


Ieder van ons beleeft momenten in dit leven die moeilijk, pijnlijk of beangstigend zijn. Momenten waarin we boosheid, angst, droefheid of schaamte ervaren. Hoe manifesteren die emoties zich in het lichaam en welke invloed hebben zij op ons fysieke en mentale welzijn? Hoe gaan wij om met emoties en wat is de relatie tussen onze gevoelens en onze gedachtewereld?

In deze cursus gaan we op zoek naar antwoorden op deze vragen. We benaderen dit vanuit de Boeddhistische psychologie, in combinatie met de Chinese meridianen-theorie. We beoefenen yin-yoga, meditatie en innerlijke reflectie methoden om het hart te openen. In elke les staat een andere emotie centraal, terwijl een verbindende draad wordt geweven door alle lessen heen. De Boeddhistische leringen van mindfulness zijn daarbij het centrale instrument. Elke les zal bestaan uit een lezing, gevolgd door een praktisch deel.

‘We are shaped by our thoughts,
we become what we think,
when the mind is pure,
joy follows like a shadow that never leaves.’ 
Buddha

De cursus zal je meer inzicht geven in je emotionele gewoontepatronen en hoe je op een vaardige manier kunt leren omgaan met emoties in het dagelijks leven. Iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp is van harte welkom. Ook als je al eerder mee hebt gedaan, ben je welkom om je ervaring te verdiepen. Enige ervaring met meditatie en (yin-)yoga is een pré, maar niet noodzakelijk.

 

PRAKTISCHE INFO

Wie Annemieke van Noort
Wanneer zaterdag 9 februari, 9 maart, 6 april en 4 mei 2019 van 14.00 tot 17.00 uur.
Waar Ananda Yoga, Boomberglaan 18, 1217 RS Hilversum
Kosten € 175 voor 4 lessen van 3 uur
Inschrijven bij Annemieke via info@sahayoga.nl
Betaling Na inschrijving ontvang je de betalingsgegevens.

 

Belangstelling?

Denk je dat deze cursus wat voor je is? Wil je je inschrijven, of heb je vragen? Neem dan contact op met Annemieke via info@sahayoga.nl  Je bent van harte welkom!

Cursus mindfulness van emoties
Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief