Cursussen

Cursus leven met Tao - yin yoga en de 5 elementen

vanaf 30 jan 2022


In deze cursus van Annemieke verkennen we kernbegrippen uit het Taoisme en de 5 elementen theorie, en wat die ons vertelt over onze organen en meridianen, in de 5 seizoenen van het jaar. We beoefenen yin-yoga, verdiepen ons in verzen uit de Tao-te-Ching en doen verschillende Taoistische meditatie- en energieoefeningen.

In yin-yoga werken we met de meridianen- en de 5 elementen leer uit de traditionele chinese geneeskunde (TCM), die weer geworteld is in het Taoisme, een oude Chinese filosofische traditie. Zou je je hierin verder willen verdiepen? In deze cursus leer je meer over het Taoïsme en wat de 5 elementen theorie ons verteld over de vitaliteit van onze organen in elk seizoen van het jaar. We staan stil bij wat je kunt doen om, in elk seizoen, meer in harmonie met de natuur (Tao) te leven. In het Taoisme én in TCM wordt de natuur gezien als de grootste leermeester en leven in harmonie met de natuur is als het volgen van Tao en zou ons vitaliteit en wijsheid brengen. Er worden 5 seizoenen erkend die allemaal verbonden zijn met een bepaald element: water, hout, aarde, vuur, metaal. Elk element, en elk seizoen heeft een andere werking op onze gezondheid en vitaliteit. Aan het begin van elk seizoen richten we ons op het element en de meridianen die dan het meest actief zijn door yin-yoga te beoefenen, door verzen uit de Tao-te-Ching te exploreren en door verschillende Taoistische meditatie- en energieoefeningen zoals Qigong te ervaren. We zullen een paar kernbegrippen uit het Taoïsme bespreken, en ons verdiepen in wat je kunt doen om, in elk seizoen, meer in harmonie met de natuur (Tao) te leven.


Reacties eerdere deelnemers

  • "Met veel plezier en interesse heb ik de cursus bij gewoond. Ik vond het een inspirerende cursus... Ook de verdieping in de Tao sprak mij erg aan. De uitleg van de basistermen zoals chi, Jing, shen, Wu-wei, de 10 duizend dingen, e.d. heb je heel helder vertaald en uitgelegd."
  • Ik heb enorm genoten van de vijf middagen over de vijf elementen. Ik ervaar de middagen als mini retraites; de tijd lijkt dan op te rekken en tegelijkertijd ben ik dan steeds weer verrast dat het alweer tijd is om 17.00 uur.
  • Ik wil je bedanken voor de fijne cursus. Ik vond de afwisseling tussen theorie en yoga heel fijn. Vooral dat de middagen steeds gekoppeld werden aan een element en yogaoefeningen die ook betrekking hadden op de bijbehorende organen. Ik heb met veel plezier de bijeenkomsten bijgewoond en veel geleerd!
  • "Het mooie van de cursus was voor mij het dieper verkennen van de Tao. Tot de cursus wist ik vrijwel niets over de Tao en nu heeft bv. het yin yang teken een andere betekenis gekregen. Ik ben blij met de kennis die je gaf. De sterke verbinding met de natuur in de Tao heeft indruk op me gemaakt en geeft stof tot nadenken."
  • "De afwisseling van theorie, oefenen en ervaren is in een mooie balans."

 

“The journey of a thousand miles begins with one step”
Lao Tzu

 

PRAKTISCHE INFO

Wie Annemieke van Noort
Wanneer zondag 30 jan, 27 mrt, 26 juni, 18 sep en 30 okt 2022 van 13.30 tot 17.00 uur.
Waar Ananda Yoga, Boomberglaan 18, 1217 RS Hilversum
Kosten €295 incl. geïllustreerde hand out
Inschrijven bij Annemieke via info@sahayoga.nl
Betaling Na inschrijving ontvang je de betalingsgegevens.

 


Belangstelling?

Denk je dat deze cursus wat voor je is? Wil je je inschrijven, of heb je vragen? Neem dan contact op met Annemieke via info@sahayoga.nl  Je bent van harte welkom!

Cursus leven met Tao - yin yoga en de 5 elementen
Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief