Cursussen

Cursus leven met Tao - yin yoga en de 5 elementen

vanaf 26 jan

 

In yin-yoga werken we met de meridianen- en de 5 elementen leer uit de traditionele chinese geneeskunde (TCM), die weer geworteld is in het Taoisme. Zou je meer willen weten over Tao, de elementen en meridianen? In deze cursus, in 5 lessen verdeeld over het hele jaar, leer je hier meer over.

Het woord Tao betekent 'de weg', of ‘het pad’, maar ook: het lopen op dat pad. Het pad dat eigenlijk niet vastomlijnd of definieerbaar is, maar een continu veranderende harmonie. Het evenwicht wisselt steeds en niets kan bestaan zonder zijn tegendeel (yin/yang). Tao is de natuurlijke orde van alle dingen. In het Taoisme én in TCM wordt de natuur gezien als de grootste leermeester en leven in harmonie met de natuur is als het volgen van Tao en zou ons vitaliteit en wijsheid brengen. Er worden 5 seizoenen erkend die allemaal verbonden zijn met een bepaald element: water, hout, aarde, vuur, metaal. Elk element, en elk seizoen heeft een andere werking op onze gezondheid en vitaliteit.

Aan het begin van elk seizoen richten we ons op het element en de meridianen die dan het meest actief zijn door yin-yoga te beoefenen, door verzen uit de Tao-te-Ching  te verkennen en door verschillende Taoistische meditatie- en energieoefeningen te ervaren. Je zult in deze cursus kunnen ontdekken wat je kunt doen om, in elk seizoen, meer in harmonie met Tao te kunnen leven.

 

“The journey of a thousand miles begins with one step”
Lao Tzu

 

PRAKTISCHE INFO

Wie Annemieke van Noort
Wanneer zaterdag 26 januari, 23 maart, 22 juni, 31 augustus en 21 september van 14.00 tot 17.00 uur.
Waar Ananda Yoga, Boomberglaan 18, 1217 RS Hilversum
Kosten €225, incl. hand out
Inschrijven bij Annemieke via info@sahayoga.nl
Betaling Na inschrijving ontvang je de betalingsgegevens.

 

Belangstelling?

Denk je dat deze cursus wat voor je is? Wil je je inschrijven, of heb je vragen? Neem dan contact op met Annemieke via info@sahayoga.nl  Je bent van harte welkom!

Cursus leven met Tao - yin yoga en de 5 elementen
Powershoot

Contact

info@anandayoga.nl
06-19 96 13 43

Nieuwsbrief